Suudi Arabistan Tarım Bakanlığı heyetinin Ankara

Suudi Arabistan Tarım Bakanlığı heyetinin Ankara temasları


ANKARA (A.A) - Suudi Arabistan Tarım Bakanlığı heyeti, Türkiyedeki tarım teşkilatlanması ve uygulamaları hakkında bilgi almak için Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünü ziyaret etti.
     Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Kurum ve İnsan Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi" konusunda araştırmalar yapan heyetin, il müdürlüklerinin görevleri ve Bakanlığın taşra teşkilatlanması konularında İl Müdürü Muhsin Temelden bilgi aldığı ifade edildi.
     Açıklamaya göre, heyet üyeleri, Türkiyenin önemli bir tarım ülkesi olması ve son yıllarda gerçekleştirdiği atılım dolayısıyla bu alandaki tecrübelerinden yararlanmak istediklerini ifade etti.
     Türkiyedeki tarım teşkilatlanması ve uygulamalarını çok beğendiklerini kaydeden heyet üyeleri, ülkelerindeki yeniden yapılanma sürecinde Türkiyede gördükleri uygulamaların rehber olacağını bildirdi.
     Heyet, görüşmelerin ardından Beypazarında kanatlı kesimhanesi, gıda işletmeleri, fide üretimi yapan bir işletme ve maden suyu fabrikasında incelemelerde bulundu.
    
     Muhabir : Merve Özlem Çakır
     Yayıncı : Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Suudi Arabistan Tarım Bakanlığı heyetinin Ankara Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER