Suriyelilere yardım eli

Suriyelilere yardım eli -Kimse Yok Mu Derneği, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Kilise yerleşen yaklaşık bin Suriyeli için gezici aşevinde sıcak yemek çıkarıyor -Kentte kalan yaklaşık 2 bin Suriyeliye, hayırseverlerin desteği


KİLİS (A.A) - Adem Yılmaz - Kimse Yok Mu Derneği, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Kilise yerleşen yaklaşık bin Suriyeli için gezici aşevinde sıcak yemek çıkarıyor.
     Kilis Belediyesi tarafından tahsis edilen alanda Dernek tarafından kurulan gezici aşevinde hazırlanan ve yemek saatlerinde dağıtılan sıcak yemekten Kilisin farklı mahallelerinde barınan Suriyeliler, yararlanıyor.
     Suriyeliler ayrıca dernek tarafından kurulan konteynerde banyo ihtiyaçlarını karşılıyor, ihtiyaç duydukları ilaçları derneğin eczanesinden temin ediyor.
     Bu arada, Suriyeli sığınmacıların çocukları da aşevinin yanına kurulan oyun grubunda eğlenme imkanı buluyor.
     Kimse Yok Mu Derneği Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli sığınmacılar için çok yardım yapıldığını ancak yardımların yeterli olmadığını söyledi.
     Sığınmacıların mağduriyetinin ne zaman biteceğinin belli olmadığını, bu nedenle insanların himmetlerini biraz daha arttırmalarını istediklerini dile getiren Karaca, Biz Gaziantepten geldik, sık sık da geliyoruz. Bu insanlarla sonuna kadar burada beraber olacağız. Biz elimizden gelen yardımı yaparken, milletimizin verdiği yardımları da bu insanlara ulaştırmaya devam edeceğiz dedi.
     İnsanların Suriyeli sığınmacılarla ilgili duyarlı olmasının çok önemli olduğunu ifade eden Karaca, bu konuda devletin eline bakmamak gerektiğini dile getirdi.
     Karaca, Suriyelilerin mağduriyetini vicdanımızda hissediyoruz. Bölgenin hayırsever insanlarının Suriyeliler için ellerinden geleni yapıyor diye konuştu.
    
     -Türkiyenin dört bir yanından yardım
    
     Kimse Yok Mu Derneği Kilis gönüllüsü Mustafa Tolu da Kiliste kalan bazı Suriyeli misafirlere bir aydan beri hizmet verdiklerini söyledi.
     Türkiyenin dört bir tarafından gönderilen yardımlarla Suriyelilere hizmet etmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Talu, yemek yardımının yanı sıra Suriyelilerin temizlik ve hijyen sorununu çözmek adına 30 banyo, 24 tuvalet ve 10 çöp konteynerini hizmete sunduklarını belirtti.
     Tolu, Kilis merkezde kalan yaklaşık 2 bin Suriyeliye gıda ve giysi yardımı yaptıklarını, bu yardımları 15 kişilik gönüllü ekiple evlere giderek gerçekleştirdiklerini kaydetti.
     Suriyeliler de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Abdi Bulut ve kendilerine yardım eli uzatan Kimse Yok Mu Derneği ile hayırseverlere teşekkürlerini dile getirdi.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Suriyelilere yardım eli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER