Suriyeliler için yardım çağrısı

Suriyeliler için yardım çağrısı -İnsani Yardım Derneği Şube Başkanı Akkuş: -Naylon çadırlarda yaşayan mülteciler arasında salgın hastalıkların baş göstermesinden korkuluyor


ADIYAMAN (A.A) - İnsani Yardım Derneği Adıyaman Şube Başkanı Remzi Akkuş, Suriyeliler için yardım çağrısında bulundu.
     Akkuş, düzenlediği basın toplantısında, Suriyede yaşanan olayların halkı olumsuz yönde etkilemeye devam ettiğini söyledi.
     Havaların soğumasıyla birlikte Suriyede hastalıkların baş gösterdiğini, bölgede yaşanan ilaç krizinin önümüzdeki günlerde büyük tehlike oluşturacağını ifade eden Akkuş, Naylon çadırlarda yaşayan mülteciler arasında ise salgın hastalıkların baş göstermesinden korkuluyor dedi.
     Akkuş, Suriyelilerin en büyük problemlerinin açlık ve ilaç ihtiyacı olduğunu vurguladı. Özellikle çocukların ve yaşlıların soğuklardan etkilenmeye başladığını belirten Akkuş, Benzin ve mazot yokluğu ısınma problemini doğuruyor. Anlaşılan o ki bu kış Suriyenin en büyük problemi açlık ve ilaç problemi olacak ve bu gidişle Suriyeyi sadece bombalar değil hastalık ve açlık vuracaktır diye konuştu.
     Bölgedeki insani kriz nedeniyle uzun soluklu bir çalışma programına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Akkuş, şunları kaydetti:
     İHH ekipleri ilk etapta acil kriz durumunun giderilmesine yönelik acil gıda yardımı ve sağlık çalışmaları gerçekleştiriyor. Bölgedeki insani kriz uzun soluklu bir çalışma programı gerektirdiğinden Suriye halkının kendilerine uzanacak yardım eline ihtiyacı var. Çocuklar açlık ve hastalıkla yüz yüze. Ülkemizin duyarlılığıyla ve dayanışma ruhuyla, herkesi mazlum Suriye halkına yardıma çağırıyoruz. Suriyeli kardeşlerimize yardım yapmak isteyen hayırsever vatandaşlarımız Gölebatmaz Caddesinde bulunan dernek binamıza gelebilir ya da 532 363 87 02 numaralı telefon hattından bize ulaşabilir. Bu şekilde sizlerin yardımlarını mazlum kardeşlerimize ulaştırmak üzere bir köprü görevi üstlenmiş olacağız.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyeliler için yardım çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER