Suriyeliler için ilmik ilmik gönül köprüsü

Suriyeliler için ilmik ilmik gönül köprüsü -AK Parti Konya İl Gençlik Kollarının düzenlediği, Özgürlüğü, kardeşliği, sevgiyi ilmik ilmik örüyoruz kampanyası kapsamında gönüllülerce örülen örgü kıyafetleri taşıyan tır, Suriye


KONYA (A.A) - AK Parti Konya İl Gençlik Kollarının düzenlediği, Özgürlüğü, kardeşliği, sevgiyi ilmik ilmik örüyoruz kampanyası kapsamında 1 tır dolusu örgü kıyafetler, Suriyelilere ulaştırılmak üzere yola çıktı.
     AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atkı, bere, yelek, hırka, eldiven ve bebek kıyafetinden oluşan yardım dolusu 1 tırın yola çıktığını söyledi.
     Suriyede yaşanan krize dikkati çeken Sorgun, Suriyede yönetim halkına karşı savaş açmış durumda. Konya halkı Suriyede yaşananlara karşı çok duyarlı davrandı ve şu ana kadar gönderilen yardım tırlarının sayısını biz bilemiyoruz. Bunlar halkın kendiliğinden yaptığı yardımlardır dedi.
     Kampanya çerçevesinde Türkiyenin dört bir yanından destek geldiğini söyleyen Sorgun, şunları kaydetti:
     Hanım kardeşlerimiz, Suriyedeki kardeşlerimiz için atkılar, yelekler, eldivenler, bereler, çocuk giysileri ördüler. Bu örgülere duygular işlendi. Notlar yazıldı. Aslında örülen yumaklar, örgüler değil, gönül köprüleridir. Temenni ediyorum bu örülen yumaklar zalimlerin ayaklarına dolanır. Bu örgüler oradaki mazlumları soğuktan koruyacak. Çünkü bu örgülerde ana yüreği var, bacı hassasiyeti var. Bunun için bu çalışmanın çok değerli olduğunu düşünüyorum.
     Kültürparkta düzenlenen programın ardından yardım tırı dualarla uğurlandı.
    
     Muhabir: Abdullah Doğan
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Suriyeliler için ilmik ilmik gönül köprüsü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER