Suriyeli sığınmacılara gıda kartı desteği

Suriyeli sığınmacılara gıda kartı desteği -Harrandaki konteyner kentte barınan Suriyeliler, Kızılay Gıda Kartı programı kapsamında dağıtılan kartlarla marketlerden alışveriş yapıyor -Maysun Rızki: İstediğimizi alıp pişirebil


ŞANLIURFA (A.A) - Rauf Maltaş - Harrandaki konteyner kentte barınan Suriyeliler, Kızılay Gıda Kartı programı kapsamında dağıtılan kartlarla istedikleri ürünleri marketlerden satın alabiliyor.
     AA muhabirinin Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) aldığı bilgiye göre, Şanlıurfanın Harran ilçesinde yaklaşık 2 ay önce kurulan ve 13 bin sığınmacıya ev sahipliği yapan konteyner kentte kalanlara ilk etapta günlük yemek servisi yapıldı. Daha sonra ailelere, alışveriş yapabilecekleri kartların dağıtımına karar verildi.
     AFAD koordinasyonunda, Türk Kızılayı ve Dünya Gıda Programının (WFP) uygulamaya koyduğu program kapsamında daha önce Kilisteki konteyner kentte hayata geçirilen uygulamanın bir benzeri olarak ailelere alışveriş yapabilmeleri için kartlar dağıtıldı.
     Tesisteki marketlerden aylık 80 TL tutarında gıda malzemesi satın alabilen Suriyeliler, ihtiyaç duydukları temel gıda maddelerini temin edip istedikleri yemeği pişirme imkanına kavuştu.
    
     -Sığınmacılar uygulamadan memnun
    
     Suriyeli Ümeyye Daniye, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uygulamadan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, aile fertlerinin istediği yemekleri pişirebildiğini söyledi.
     Alışveriş yapabilmelerinin, yemek seçimi konusunda kendilerine avantaj sağladığını anlatan Daniye, bu sayede oyalanarak günü geçirdiklerini ve kendilerini evlerinde hissettiklerini dile getirdi.
     Marketten aldığı malzemelerle kendilerine tahsis edilen konteynerde, Suriyeye özgü Kepse yemeğini yaptığını belirten Maysun Rızki ise Suriyedeki marketlerde ne varsa buradaki marketlerde de aynısı var. İstediğimizi alıp pişirebiliyoruz, böylece yemek israfı da olmuyor. Türk halkına ve yetkililere, bizlere sundukları imkanlar için minnettarız diye konuştu.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyeli sığınmacılara gıda kartı desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER