Suriyeli muhalif Kürtler ve Türkmenler İstanbulda

Suriyeli muhalif Kürtler ve Türkmenler İstanbulda buluştu -Suriye Kürt Ulusal Konseyi üyeleri Suriye Türkmen Kitlesi Genel Merkezini ziyaret etti


İSTANBUL (A.A) - Suriye Kürt Ulusal Konseyi (SKUK) üyeleri, Suriye Türkmen Kitlesi Genel Merkezine ilk defa ziyarette bulundu.
     Türkmen Kitlesi Başkanı Adnan Aşkarın daveti üzerine genel merkeze gelen heyette, SKUK İstanbul Temsilcisi Behzad İbrahim ve Suriyedeki Kürt partilerin temsilcileri yer aldı.
     "Suriyedeki tüm kesimler, ülkenin dokusunun ayrılmaz bir parçası" diyen Aşkar, "Türkmenler, hiçbir kesimin dışlanmasını kabul etmez. Aksine herkesin, ülkenin savunmasına katkıda bulunmasından yanadır" dedi.
     Suriyedeki tüm etnik grupların yeni Suriyenin inşasına katkıda bulunması gerektiğini vurgulayan Aşkar, şunları kaydetti:
     "Suriye yönetimi aramıza ayrılık tohumları ekmeye çalıştı. Bize, devrimde yer almamamız şartıyla Lazkiyenin Bayırbucak bölgesinin yönetimini vermeyi taahhüt etti. Ancak Türkmenler olarak böyle bir teklifi kabul etmemiz söz konusu dahi olamazdı. Bu planlanmış durum karşısında, son ana kadar diktatörlüğe ve zalim rejime karşı savaşmayı tercih ettik."
     Heyetin başkanlığını yapan SKUK İstanbul Temsilcisi Behzad İbrahim de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkmenler ile her zaman işbirliği içinde olmak istediklerini belirtti.
     İbrahim, "Türkmenlerin, Suriye ve Türkiye arasında köprü konumunda olmasını temenni ediyoruz" ifadesini kullandı.
     Suriyedeki Türkmenler, Kürtler ve Türkler için en önemli ve ortak sorunun PKK terör örgütü olduğuna dikkati çeken İbrahim, şunları bildirdi:
     "Türkiyede terör sorununda sona gelindi. Artık işbirliği yapmamız için de önümüzde bir engel kalmadı. Türkiye, Suriye, İran ve Iraktaki hiçbir Kürt bölünmeden yana değil. Bu ayrılıkçı düşünceyi Osmanlı devletinin yıkılmasının ardından birileri ortaya attı. Osmanlı döneminde, Kürtler yüksek mevkilerde görevlerde bulunmuştu."
    
     Muhabir: Muhammed Şeyh Yusuf / Hacer Bal / Samet Doğan
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Suriyeli muhalif Kürtler ve Türkmenler İstanbulda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER