Suriyeli çocuklara sağlık taraması

Suriyeli çocuklara sağlık taraması -Gaziantep Suriyeli Misafirler Bilgi Merkezinde eğitim gören 610 çocuk, sağlık taramasından geçirildi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, 610 Suriyeli çocuk sağlık taramasından geçirildi.
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kentte yaşayan Suriyelilere yönelik açılan Suriyeli Misafirler Bilgi Merkezinde eğitim gören çocuklar, Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetler Daire Başkanlığı ve özel bir hastane işbirliğiyle muayene edildi.
     Kontrollerde, rahatsız olduğu belirlenen bazı öğrenciler hastaneye sevk edildi, bazılarında ise ilaç tedavisine başlandı.
     Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetler Daire Başkanı Muhtar Akyol, yaklaşık 8 ay önce faaliyete geçen merkezde 610 Suriyeli çocuğun eğitim gördüğünü belirtti.
     Merkezde çocuklara, Türkçe, İngilizce, Arapça gibi dersler verildiğini, eğitim hizmetinin yanı sıra adaptasyon çalışmaları da yaptıklarını ifade eden Akyol, şunları kaydetti:
     "Bugün de çocuklarımızı sağlık taramasından geçirdik. Çocuklar, doktorlar tarafından muayene edildi. Durumları daha üst tektik gerektiren çocukların tedavileri hastanelerde yapılacak, diğerleri de bundan sonra düzenli kontrolden geçecek."
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan / Ömer Fansa
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyeli çocuklara sağlık taraması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER