Suriyeye insanı yardım

Suriyeye insanı yardım -Cansuyu Derneği, Suriyeye 6 tır dolusu gıda, battaniye, ilaç, giysi ve ayakkabı gönderdi


HATAY (A.A) - Cansuyu Derneği tarafından Suriyeye 6 tır dolusu gıda, battaniye, ilaç, giysi ve ayakkabı gönderildi.
     Dernek çalışmaları kapsamında Türkiyenin dört bir yanından toplanan yardım malzemeleri Suriyeye gönderilmek üzere Antakyadan yola çıktı.
     Cansuyu Derneği Genel Başkan Yardımcısı Suat Pamukçu, yaptığı açıklamada, 3 yıldır Suriyede devam eden olayların, yardıma muhtaç mazlum ve mağdur bir halk kitlesi oluşturduğunu belirtti.
     Dernek olarak Suriye halkının yaşadığı durama sessiz ve eylemsiz kalamadıklarını ifade eden Pamukçu, bu anlamda yardım faaliyetlerinde bulunduklarını kaydetti.
     Türkiyenin bir çok ilinden topladıkları 6 tır dolusu yardım malzemesini Suriyeye ulaştırmak üzere uğurladıklarını bildiren Pamukçu, şunları söyledi:
     Türkiyenin dört bir yanındaki hayırsever halkımızın bize emanet ettiği yardımları dağıtmak için buraya geldik. Yardım tırlarımızın içerisinde 5 bin battaniye, 135 bin çift ayakkabı, 7 bin 500 erkek ve 22 bin 500 kadın elbisesi, 30 ton patates, 20 ton un, 5 ton makarna ve 50 koli ilaç bulunuyor. Bunların yeterli olmadığını biliyoruz. Savaşın bir an önce son bulması hem yardımseverlerin hem de bizlerin arzusudur. Yaraların ve acıların sarılmasında bugün olduğu gibi yarın da mazlumların yanında olacağız
     Pamukçu, kendilerine destek veren tüm hayırseverlere ve emeği geçenlere teşekkür etti.
    
     Muhabir: Halit Demir - Salim Taş
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Suriyeye insanı yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER