Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Kayseri Birleşik Kafkasya Derneği Başkanı Öner: -Suriyedeki vahim süreç devam ediyor. 12 Suriyeli aileyi Kayseriye yerleştirdik, 40-50 ailenin daha kentimize intikal etmesini bekliyoruz (Foto


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Birleşik Kafkas Derneği Başkanı Mükremin Öner, Suriyedeki vahim süreç devam ediyor. 12 Suriyeli aileyi Kayseriye yerleştirdik, 40-50 ailenin daha kentimize intikal etmesini bekliyoruz dedi.
     Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkayayı ziyaretinde konuşan Öner, Suriyede yaklaşık iki yıldır zulmün devam ettiğini, Kafkas dernekleri olarak oluşturdukları komisyonla ülkedeki Çerkezlere yardım etmeye çalıştıklarını söyledi.
     Suriyedeki olayların bir an önce sona ermesini dilediklerini belirten Öner, Yaşananların Müslümanların hayrına neticelenmesini diliyoruz. Vahim süreç devam ediyor. 12 Suriyeli aileyi Kayseriye yerleştirdik, 40-50 ailenin daha kentimize intikal etmesini bekliyoruz. Ancak daha gelmek isteyen çok aile var. İmkanlarımız sınırlı. Ailelerin buraya yerleştirilmesi konusunda destek ve yardım bekliyoruz dedi.
     Çerkezlerin gelenek ve kültürlerini yaşatmak adına çeşitli faaliyetler yürüttüklerini de ifade eden Öner, şöyle konuştu:
     Unutulan dilimizi, genç nesillerimizin öğrenmesi için 3-5 yaş aralığındaki çocuklara yönelik bir kreş açmaya çalışıyoruz. Düzenlediğimiz sosyal ve kültürel faaliyetlerle de bize ait olan değerleri yaygınlaştırmak ve herkesle paylaşmak istiyoruz. Bu milletin Çerkezi Kürdü cephede birlikte savaştı ve şehit oldu. İngilizler, Fransızlar Anadoluda dillerini rahatlıkla konuşurken bizim Çerkezce konuşmamız yanlış anlaşılıyor. Farklılıklarımız zenginleştirilmeli. Kurumlar Çerkezcenin öğretilmesinde daha hoşgörülü davranmalı.
     Cemiyet Başkanı Altınkaya ise, Kafkasların 150 yıldır Türkiyede çok güzel hizmetlere imza attıklarını dile getirdi.
     Altınkaya, Kayseride de çok sayıda güzel işin altında Kafkas kökenli kardeşimizin izine rastlıyoruz. Kentimiz, Kafkaslarla aramızdaki bağın en güzel örneğinin sergilendiği kentlere iyi bir örnek dedi.
    
     Muhabir: Esma Aygün / İsmail İçer
     Yayıncı: Şükran Yücel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER