Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Haseki vilayetine bağlı Rasulayn mıntıkasında devam eden çatışmalar nedeniyle bir çok kişi zor şartlara rağmen sınırı aşıp canını kurtarmaya çalışıyor


ŞANLIURFA (A.A) - Suriyenin Haseki vilayetine bağlı Rasulayn mıntıkasında devam eden çatışmalar nedeniyle bir çok kişi, zor şartlara rağmen sınırı aşıp canını kurtarmaya çalışıyor.
     Rasulaynde Beşşar Esede bağlı ordu birlikleriyle, Özgür Suriye Ordusu mensupları arasında dünden bu yana yer yer devam eden şiddetli çatışmalar, birkaç yüz metre mesafedeki Ceylanpınardan da duyulabiliyor.
     Rasulayndeki çatışmalar nedeniyle zor şartlara rağmen bulabildikleri araçlarla ya da yürüyerek Türkiye sınırına gelen aralarında kadın, çocuk, yaşlı ve hastaların da olduğu siviller, tel örgüleri aşıp Türkiyeye sığınıyor. Burada otobüslere bindirilen sığınmacılar, Ceylanpınar ve Akçakaledeki çadır kentlere yerleştiriliyor.
     Bu arada Ceylanpınarda sınır hattında dünden bu yana önlemlerini artıran güvenlik güçleri de Türk vatandaşlarını bölgeden uzak tutmaya çalışıyor.
    
     Muhabir: Sait Aydın - Veli Gürgah / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER