Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Osmaniyede, çadırkentin bulunduğu Cevdetiye beldesinde oturan vatandaşlar, Suriyeli sığınmacılara giyecek yardımında bulundu


OSMANİYE (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Osmaniyenin Cevdetiye beldesindeki konaklama merkezine yerleştirilen Suriyelilere, beldede oturan vatandaşlar tarafından giyecek yardımı yapıldı.
     Cevdetiye Belediye Başkanı İlhami Önal, giysi yardımının Türk Kızılayı yetkililerine teslimi sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Cevdetiyelilerin Suriyeli sığınmacılara bin 670 adet giysi yardımında bulunduğunu söyledi.
     Giyecek yardımını organize eden Hz. Ukkaşe Hazretlerini Tanıtma ve Yaşatma Derneğine teşekkür eden Önal, vatandaşların, yardım kampanyasına verdiği desteğin kardeşlik duygusunun bir örneği olduğunu belirtti.
     Yardım kampanyasının çevre illere örnek olması temennisinde bulunan Önal, şunları kaydetti:
     Bilindiği gibi Suriyedeki iç karışıklıktan dolayı orada ikamet eden Türkmen kökenli vatandaşlar, Cevdetiye beldemizde barınmakta. Bu kampa gelenlere devletimiz elinden geleni yapıyor, (biz de kasaba halkı olarak ne yapabiliriz-) diye düşündük. Buradaki insanlarımız, muhtarlarımız, imamlarımızla birlikte yardım kampanyası başlattık. Toplanan yardımları, konaklama tesisindeki kardeşlerimize gönderiyoruz. Yardım malzemeleri arasında ayakkabı, mont, kazak, eşarp, çorap, pantolon ve takım elbise gibi giyecekler bulunuyor.
     Yardımları teslim alan Türk Kızılayı Osmaniye Koordinatörü Ümit Türkaslan da, Cevdetiye ve Osmaniye halkına teşekkür etti.
     Yardımların devamını beklediklerini ifade eden Türkaslan, Konaklama tesisimizde şu anda herhangi bir sıkıntımız yok. 2 bin çadırda 8 binden fazla misafirimiz bulunuyor. Ek yer için herhangi bir planlama çalışması yok. İlk defa böyle bir yardım geliyor. Yapabilen varsa her zaman yardımlarını almaya ve onları da buradaki kardeşlerimize dağıtmaya hazırız dedi.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER