Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Ülkelerindeki olaylardan kaçan, aralarında 1 general, 8 asker ve 5 yaralının da bulunduğu 570 Suriyeli Türkiyeye sığındı


HATAY (A.A) - Ülkelerindeki olaylardan kaçan, aralarında 1 general, 8 asker ve 5 yaralının da bulunduğu 570 Suriyeli Türkiyeye sığındı.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, gece boyunca Hatayın Reyhanlı ilçesinin Kuşaklı, Bükülmez ve Kavalcık köyleri sınırına gelen, çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 570 Suriyeli, Türkiyeye sığınma talebinde bulundu.
     Güvenlik önlemleri altında sınırdan minibüslerle alınan Suriyeliler, Reyhanlı Hac Konaklama Tesislerine getirildi. Suriyelilerin burada geçici olarak bir gün süreyle yemek ve barınma gibi ihtiyaçları karşılandı.
     Grupta bulunan 1 general ile 8 asker ve ailelerinin Apaydın Kampına, diğer Suriyelilerin akşam saatlerinde kalacakları kamplara gönderileceği öğrenildi.
     Bu arada, Halep kentine bağlı köylerde çıkan çatışmalarda silahla yaralandığı belirtilen 5 Suriyeli ambulanslarla Reyhanlı Devlet Hastanesine kaldırıldı.
    
     Muhabir: Cem Genco / Salim Taş / Aycan Demirel
     Yayıncı: Hande Cankar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER