Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Suriyeli alim ve Emevi Camisi eski imamı Salkini: -"Esed rejiminin ehli sünnete karşı çok büyük bir nefreti var"


GAZİANTEP (A.A) - Suriyeli alim ve Emevi Camisi eski imamı Abdullah Salkini, Esed güçlerinin başta camiler olmak üzere Suriyedeki İslam eserlerine büyük zarar verdiğini söyledi.
     Salkini, Gaziantep Üniversitesinde katıldığı bir program sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyenin her yerindeki camiler ve İslami eserlerin uçaklarla bombalandığını belirtti.
     Esed ordusunun özellikle İslamiyetin simgesi olan minareleri yıktığını ve camilere büyük zarar verdiğini ifade eden Salkini, İslamiyetin en büyük eserlerinden olan Halepteki büyük Emevi Camisinin de tahrip edildiğini vurguladı.
     Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün de geçtiğimiz yıllarda Emevi Camisini ziyaret ettiğini anımsatan Salkini, Gül ve eşinin oradaki İslami eserlere büyük saygı gösterdiğini kaydetti. Esed ve eşinin ise hiçbir zaman İslami eserlere saygı göstermediğini savunan Salkini, şöyle konuştu:
     "Esed rejiminin ehli sünnete karşı çok büyük bir nefreti var. Emevi Camisinin büyük bir bombardımana maruz kaldığını ve tahrip olduğunu biliyoruz. Tanklar camiyi bombardımana tuttu. Minareyi yıkana kadar bombaladılar. Zekeriya Peygamberin bulunduğu yeri bile bombaladılar. Cami bombalanmadan önce Esed güçleri, camiye girip eserleri harap etti. Cami içerisinde içki içip fuhuş yaptılar, çok kötü şeyler yaptılar. İslam alimlerinin kıymetli kitaplarını yaktılar."
     Bazı ülkelerin olaylara karşı çıktığını ve Suriye halkının yanında yer aldığını ifade eden Salkini, "Allahtan bu olayların bir an önce bitmesini ve tüm İslam aleminin kardeşlik ve iyilik içerisinde yaşamasını diliyorum" diye konuştu.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER