Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Haseki kentine bağlı Rasulayn bölgesindeki çatışmalardan etkilenen sınır komşusu Ceylanpınarda hayat normale dönüyor -Kaymakam Çenet: Çok şükür bugün geldiğimiz noktada huzurun tekrar Ceylanpınara dönd


ŞANLIURFA (A.A) - Suriyenin Haseki kentine bağlı Rasulayn bölgesindeki çatışmalardan etkilenen sınır ilçesi Ceylanpınarda hayat normale dönüyor.
     Ordu birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında, 1 haftadır çatışmaların yoğunlaştığı, Ceylanpınar ilçesinin karşısında bulunan Rasulayn bölgesinin sakin bir gün geçirdiği görüldü.
     Çatışmalar sırasında seken şarapnel ve mermi parçalarının zaman zaman isabet ettiği Ceylanpınarda da esnaf kırılan camlarını onarıp, iş yerlerini açtı. Vatandaşlar da sakin geçen günün ardından sokaklara çıkıp gündelik işlerini tamamladı.
    
     -Kaymakam İbrahim Çenet-
    
     Ceylanpınar Kaymakamı İbrahim Çenet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınır hattında son bir haftada istenmeyen olayların yaşandığını hatırlattı.
     Vatandaşın, bugün huzurlu bir gün geçirdiğini vurgulayan Kaymakam Çenet, şunları kaydetti:
     Bir haftalık sürecin ardından bugün Ceylanpınar halkı, huzurlu bir gün geçirdi. Umut ediyoruz ki, bu huzur ve sükunet ortamı bundan sonra da devam etsin. Tabi hemen kapı komşumuz Rasulaynda yaşanan bu insanlık dramı, bizim insanlarımızı da olumsuz etkiledi. Okullarda yaklaşık bir haftadır maalesef eğitime ara vermek zorunda kaldık. Çok şükür bugün geldiğimiz noktada huzurun tekrar Ceylanpınara döndüğünü hep birlikte müşahede ediyoruz. Umut ediyoruz pazartesi gününden itibaren okullarda eğitime devam edeceğiz.
     Tabi esnafımızın dükkanları, özellikle hava saldırıları nedeniyle zaman zaman zarar görmüştü. Buna ilişkin zarar tespit çalışmalarımız da sürüyor. Yaşanan olayların ardından vatandaşlarımız da birçok sığınmacıyı evlerinde misafir etmektedir. Bugün daha sakiniz ve inşallah bundan sonra da sakin ve huzurlu günlerimize devam edeceğiz.
     Ceylanpınar Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Mehmet Kahraman ise son bir haftada esnafın mağduriyet yaşadığını ancak şu anda genel durumun iyi olduğunu söyledi.
     İlçe esnafının tamamına yakının bugün iş yerlerini açtığını belirten Kahraman, olaylar nedeniyle yaklaşık 50 civarında dükkanın camının kırıldığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş - Yasin Dikme / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER