Suriyedeki olaylar

Suriyedeki olaylar -Ceylanpınarda kimi vatandaşlar Haseki kentine bağlı Rasulayn mıntıkasında yaşanan çatışmalardan kaçan sığınmacıları evlerinde misafir ediyor


ŞANLIURFA (A.A) - Ceylanpınarda kimi vatandaşlar, Suriyenin Haseki kentine bağlı Rasulayn mıntıkasında yaşanan çatışmalardan kaçan sığınmacıları evlerinde misafir ediyor.
     Beşşar Esede bağlı ordu birlikleriyle Özgür Suriye Ordusu arasında dün başlayan çatışmalardan siviller de etkileniyor.
     Ağır silahların kullanıldığı ve bombardımanın yapıldığı bölgeden kaçan binlerce Suriyeli, sınırdaki telleri aşarak Ceylanpınara geldi. Burada Kaymakamlığın çağrısı üzerine kimi vatandaşlar sığınmacıları geçici olarak evlerinde misafir etmeye başladı.
     İlçedeki esnaftan Cemal Yücetürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki katlı evinde bir kısmı akrabası olan 45 kişiyi misafir ettiğini söyledi.
     Suriyelilerin zor şartlarda olduğunu ve böyle bir dönemde kendilerine yardım eli uzatmanın insanlık görevi olduğunu anlatan Yücetürk, İmkanlarımız elverdiği sürece misafir edeceğiz. Ancak bu arada onlar için kiralık ev bakıyoruz. Uygun bir yer bulabilirsek, misafirlerimizin en azından bir kısmını oraya taşıyacağız dedi.
     Celalettin Yıldız da Suriyede yaşananların herkesi derinden etkilediğini ifade ederek, Dostluklar ve arkadaşlıklar böyle günlerde belli olur. Zor günler geçiren Suriyelilere yardım eli uzattık şeklinde konuştu.
     Bu arada gece bölgede incelemelerde bulunan Koordinatör Vali Veysel Dalmaz da Ceylanpınarlılara, gelen mağdur Suriyelilere geçici olarak ev sahipliği yapmaları çağrısında bulundu.
    
     Muhabir: Sait Aydın - Yasin Dikme / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER