Suriyede kimyasal silah kullanıldığı iddiaları

Suriyede kimyasal silah kullanıldığı iddiaları -Adana Afet ve Acil Durum Müdürlüğü KBRN keşif aracının Cilvegözü Sınır Kapısında konuşlandırıldığı öğrenildi -8 kişilik KBRN ekibinin Suriyeden getirilen yaralıların ilk kontrollerini


HATAY (A.A) - Suriyede olaylar sürerken çatışmalarda kimyasal silah kullanıldığı iddiaları nedeniyle Adana Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü kimyasal, biyolojik, radyasyon ve nükleer (KBRN) keşif aracının Hatayın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısında konuşlandırıldığı öğrenildi.
     Suriyedeki çatışmalarda kimyasal silah kullanıldığı yönündeki iddialar üzerine Adana Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğüne bağlı 8 kişilik KBRN ekibi, Cilvegözü Sınır Kapısında önlem aldı.
     Oluşturulan ekibin Suriyeden yaralı olarak getirilenlerin ilk kontrollerini yaptığı, kimyasal bulguya rastlanmayanların tedavileri için Hataydaki çeşitli hastanelere sevk edildiği öğrenildi.
    
     -Kontrolü yapılan Suriyeli kadın öldü-
    
     Bu arada, dün akşam saatlerinde İdlibin sınır köylerinde yaralandığı belirtilen Suriyeli bir kadın, akrabalarının yardımıyla Hatayın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Sınır Kapısına getirildi.
     Kimyasal silah kullanıldığı ihbarı üzerine harekete geçen KBRN ekipleri, yaralıya ilk müdahaleyi Cilvegözü Sınır Kapısında yaptı. İlk kontrollerinin ardından Reyhanlı Devlet Hastanesine sevk edilen yaralı, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
     Güvenlik önlemlerinin alındığı hastanede, görevlilerin özel kıyafet giydikleri ve maske taktıkları, acil servisin de kısa süreliğine hasta kabulüne kapatıldığı gözlendi. Hayatını kaybeden Suriyeli kadında kimyasal silah bulgularına rastlanmadığı öğrenildi.
    
     Muhabir: Cem Genco / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Suriyede kimyasal silah kullanıldığı iddiaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER