Sur içindeki niteliksiz binaların yıkımı

Sur içindeki niteliksiz binaların yıkımı -Vali Toprak bir taraftan surları onaracaklarını diğer taraftan ise niteliksiz binaları yıkacaklarını söyledi


DİYARBAKIR (A.A) - Vali Mustafa Toprak, bir taraftan surları onarcaklarını diğer taraftan ise niteliksiz binaları yıkacaklarını söyledi.
     Sur içindeki niteliksiz binaların yıkımıyla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan Diyarbakır Vali Toprak, bir taraftan burçları, surları onaracaklarını, diğer taraftan Alipaşa, Lalebey ve İçkale taraflarındaki niteliksiz binaların yıkılacağını ifade etti.
     Vali Toprak, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Vatandaşlarımıza ev vereceğiz, vermeye devam ediyoruz. Öte yandan isteyene para veriyoruz. Geçmişte aldığımız tarihi eserlerin bu birikimlerin kadim kentin bu özelliklerinin geleceğe güvenli bir şekilde iletilmesi için de, biz vicdani ve kanuni görevimizi yerine getireceğiz. Hep birlikte bunu yapmaya çalışıyoruz. 6 Nisanda eğer kavuşursa Ulu Caminin hemen arkasında yeni çıkan afet riski taşıyan binaların ve kültürel değerleri gölgeleyen binaların, niteliksiz güvenliksiz binaların yıkılmasıyla ilgili çalışmasında da son noktaya geldik. İlk etapta dört bina seçtik. Ulu Caminin hemen arka sokağında bir taraftan Cahit Sıtkı Tarancıya giderken orada Zinciriye Medresesine giderken sağ kolda kalan dört binayla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzün Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın yönlendirmesiyle bizim koordinasyonumuzla dört binanın kamulaştırılması yapılıyor. Bir binanın yıkılmasıyla ilgili nisanın altısında gecikme olmaz ise hep birlikte canlı yayınla bağlanıp oranın yıkımını gerçekleştireceğiz.
    
     Muhabir: Ahmet Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Sur içindeki niteliksiz binaların yıkımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER