Sur Belediyesi KADEM açtı

Sur Belediyesi KADEM açtı


DİYARBAKIR (A.A) - Sur Belediyesi, üçüncü Kadın Destek Merkezi (KADEM) açtı.
     Ziya Gökalp Mahallesinde restore edilen tarihi bir evde kurulan KADEMin açılışında konuşan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, amaçlarının kadınların hayat standartlarını yükseltmek olduğunu söyledi.
     Kadınlara çok şey borçlu olduklarını ve kadınlarının eğitiminin daha iyi bir gelecek anlamına geldiğini belirten Demirbaş, şöyle dedi:
     Her şeyden önce dilimizin bu güne kadar gelmesini sağlayanlar analardır. KADEM kadınlara mesleki eğitimlerle kadınlara aile bütçelerine katkı sunuyor. Çalışma hayatının gerektirdiği uzmanlık alanlarına istihdam edebilen altyapı oluşturuyor. Merkezde, dikiş kursları, el becerileri geliştirme kursları, yöresel kıyafet dikimi, çocuk oyun ve eğitim faaliyetleri, psikolojik ve sosyal danışmanlık faaliyetleri bulunuyor. Merkezimiz aracılığıyla kadınların aile bütçelerine katkı sağlamalarını amaçlıyoruz. Tabii bu kadınlarımız için yeterli değil. Kadınlara çok şey borçluyuz. İlerleyen dönemlerde, KADEMi olmayan mahallelerimize de açmayı düşünüyoruz. Kadınların da bu merkezlere sahip çıkması gerekiyor.
     Konuşmaların ardından, Demirbaş ve kadınlar merkezin açılışını yaptılar.
    
     Muhabir: Aziz Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Sur Belediyesi KADEM açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER