Suluova Devlet Hastanesinde yangın tatbikatı

Suluova Devlet Hastanesinde yangın tatbikatı


AMASYA (A.A) - Suluova Devlet Hastanesinde 40 personelin katıldığı yangın ve hasta kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.
     Hastane Afet Planı (HAP) kapsamında tatbikatın yapıldığını belirten başhekim Dr. Köksal Uçar, Hazırlıklarımızı görmek ve her vakit gelişebilecek olağanüstü olaylara ne ölçüde ve ne sürede müdahale edilmesi gerektiği yönündeki bilgilerimizi tazelemek amacıyla tatbikatı gerçekleştirdik dedi.
     Yaz aylarıyla birlikte olaylarda artış görülebileceğine dikkati çeken Uçar, Olağanüstü durumlara, yangın ve doğal afetlere karşı hazırlıklarımızı görme açısından belirli sürelerde tatbikatlar gerçekleştirmekteyiz. Bu konudaki eksiklerimizi görüp gidermek ve olaylara en kısa sürede müdahale etmek adına tatbikatlar görevli personelimiz ve hastanemiz için çok faydalı olmakta diye konuştu.
     Hastane bahçesinde gerçekleştirilen tatbikatta temsili ve kontrollü olarak yangın çıkarıldı. Yangın alarmı verilmesinin ardından yangınla mücadele ve söndürme ekibi yangın söndürme tüpleriyle ilk müdahaleyi yaptı. Bu arada bilgi verilen 110 itfaiye görevlileri de olay yerine kısa sürede gelerek yangını su ve köpüklü su ile söndürdü. Yangın nedeniyle hastanenin ikinci katında mahsur kalan yaralı bir hasta ise itfaiye merdiveninin pencereye uzatılmasıyla itfaiye görevlileri tarafından kurtarılarak 112 Acil Ambulansı ile hastane acil servisine götürülerek burada görevli doktor tarafından gerekli tedavisi yapıldı.
    
     Muhabir: Murat Arslan
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Suluova Devlet Hastanesinde yangın tatbikatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER