Suluovada yeni girişimcilere sertifikaları verildi

Suluovada yeni girişimcilere sertifikaları verildi


AMASYA (A.A) - Suluova Kaymakamlığı ile KOSGEB Amasya Hizmet Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği uygulamalı girişimcilik eğitimi kursunun sertifika töreni yapıldı.
     Suluova Öğretmenevi salonunda düzenlenen sertifika töreninde Suluova Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları ile KOSGEB Amasya Hizmet Müdürü Fatih Keleş tarafından eğitimleri tamamlanan ve belge almaya hak kazanan 25 kursiyere Girişimcilik Sertifikaları verildi.
     Kaymakam Sarıfakıoğulları, törende yaptığı konuşmada, toplam nüfusu 47 bin 500 olan Suluovada bu gibi programların daha çok açılmasını arzu ettiklerini belirtti.
     İlimiz ve ilçemiz bu konularda belli bir alt yapıya sahip oldu diyen Sarıfakıoğulları, şöyle devam etti:
     Proje yazma noktasında ise sizlere çok fayda sağlayacak olan profesyonel danışmalık hizmetleri de her geçen gün artmakta. Siz kursiyerlerimiz bu emekleriniz karşısında bir iş kapısını aralayın. Birliktelikler yaparak daha çok hibe alıp daha büyük işler kurun. Bizim en büyük dileğimiz sizlerin kendi işlerinizi kurarak ayaklarınız üzerinde durmanızdır. Bizlerin çalışmaları daima hep bu yöndedir.
     Sertifika alan 25 kursiyerin KOSGEBten 30 bin lira hibe almaya hak kazandıklarını belirten Proje Koordinatörü Sefer Demir, Gerçekleştirilen girişimcilik eğitimleri neticesinde sertifika alan 25 kişiden 10 kişi kendi işlerini kurma çalışmaları yapıyor. Bu 10 kişiye kendi iş yerlerini açma imkanı sunulmuş olacak. Açılacak bu iş yerlerinde ise 60-70 kişinin istihdam edilmesi mümkün olacak. Bu tür kursları açmaya devam edeceğiz dedi.
     Programa, İlçe Garnizon Komutanı Yusuf Avcı, İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atila Çağlar, SYDV Müdürü Mediha Aktaş da katıldı.
    
     Muhabir: Murat Arslan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Suluovada yeni girişimcilere sertifikaları verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER