Suluovada nişasta bazlı şekerlere hayır kampanyası

Suluovada nişasta bazlı şekerlere hayır kampanyası


AMASYA (A.A) - Suluovada, Şeker İş Sendikası Amasya Şubesi tarafından nişasta bazlı şekerlere hayır, pancar şekerine evet imza kampanyası başlatıldı.
     Şeker İş Sendikası Amasya Şubesi Başkanı Hasan Batak, ilçe merkezinde kurulan stantta yaptığı açıklamada, amaçlarının pek çok gıdanın üretiminde kullanılan nişasta bazlı şekerlerin insan sağlığı için zararlı olduğunu anlatmak ve doğal pancar şekeri üretimine destek sağlamak olduğunu belirtti.
     Türkiyede nişasta bazlı şeker kullanımının giderek yaygınlaştığını savunan Batak, Obeziteden kanser ve kalp hastalıklarına, karaciğer yetmezliğine kadar birçok hastalığa neden olan nişasta bazlı şekerlere yönelik olarak Avrupada ciddi şüpheler vardır ve kullanımı kotalar yoluyla sınırlandırılmaktadır. Buna karşın ülkemizde, yasa ile yüzde 10 olarak belirlenmiş kota, yıllık mutat artışlarla fiilen yüzde 15 düzeyine çıkarılmaktadır dedi.
     Batak, bir gün sürecek imza kampanyasını Amasya merkez ve tüm ilçelerinde de yapacaklarını, 10 bin imza desteği bulmayı umduklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Murat Arslan / Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Suluovada nişasta bazlı şekerlere hayır kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER