Şubat ayı ihracat rakamları

Şubat ayı ihracat rakamları -DENİB Başkanı Süleyman Kocasert: Ocak-şubat döneminde en yüksek ihracat artışını sağlayan birlik DENİB oldu


DENİZLİ (A.A) - Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, Türkiyede bu yıl ocak-şubat döneminde en yüksek ihracat artışını sağlayan birlik olduklarını bildirdi.
     Kocasert, yaptığı yazılı açıklamada, DENİB tarafından 2013 Ocak-Şubat dönemi kayda alınan ihracat rakamının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 38 artışla 335 milyon dolar olduğunu belirtti.
     Bununla DENİBin ihracat artış hızında lider konuma geldiğini vurgulayan Kocasert, şunları kaydetti:
     Ülkemizde ocak-şubat döneminde en yüksek ihracat artışını sağlayan birlik DENİB oldu. Türkiye toplam ihracatının ocak-şubat döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,6lık bir artış sergilediğini göz önüne alırsak, Denizlinin çok iyi bir performans yakaladığını söyleyebiliriz. İller bazında ise Denizli bu ay, Hatay ve Ankaranın ardından geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11 oranında artış yakalayarak ihracatını en fazla artıran üçüncü il oldu.
     Kocasert, cari açığın yüzde 37 düşüşle 49 milyar dolara gerilemesinde de ihracatın payının büyük olduğuna işaret etti. Bu olumlu göstergenin sürdürülmesinde kur sepetinin büyük önem taşıdığını ifade eden Kocasert, İstikrarlı ve rekabetçi kur seviyelerini sağlayacak politikaların sürmesinin ülkemiz için son derece önemli olduğunu düşünüyoruz ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Ali Korkmaz / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Şubat ayı ihracat rakamları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER