Su kuyularına sayaç takılması zorunluluğu

Su kuyularına sayaç takılması zorunluluğu


NİĞDE (A.A) - Su kuyularına sayaç takılma zorunluluğunun ertelenmesi için çalışma başlatıldığı bildirildi.
     AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığının yer altı sularını kullanma belgesi (ruhsatlandırılması) ve su kuyularına ön yüklemeli uzaktan kontrollü su sayacı takılması zorunluluğunun ertelenmesi için çalışmalara başlandığını belirtti.
     Erteleme için Orman ve Su İşleri Bakanlığının gerekli düzenlemeleri yapmak için hazırlıklara başladığını ifade eden Kavaklıoğlu, çiftçilerinin hiçbir şekilde mağdur olmayacağı bir şekilde düzenlemenin yapılacağını kaydetti.
     Kavaklıoğlu, şunları anlattı:
     Yer altı su kaynakları Türkiyede başta tarım olmak üzere, içme ve kullanma, sanayi, enerji gibi alanlarda kullanılmaktadır. Orta Anadolu ve İç Anadolu bölgesinde yer üstü su kaynakları zengin değil. Önceki dönemlerde yer altı sularının kullanılması disiplin altına alınmadığı için Konya Ovasında, ruhsatsız kuyular nedeniyle büyük çöküntüler oluştu. Sürdürülebilir tarım ve kalkınma hedefimiz için suyu verimli şekilde kullanmalıyız. Bölgemiz için bu elzemdir. Bu yönde çalışmaları gelecek nesillerimiz için yapmamız gerekir. Ancak çiftçilerimizin içinde bulunduğu durum da gözetilerek uygulama zorunluluğunun bir süre daha ertelenmesinin değerlendirilmesi ve bu yönde çalışmalara başlanması kararlaştırılmıştır.
     Yer altı sularının kontrollü kullanılması ve sürdürülebilir şekilde yönetilmesi amacıyla açılmış ve açılacak olan tüm sondaj kuyularına su sayacı takılması zorunluluğu getirildiğini hatırlatan Kavaklıoğlu, uygulama nedeniyle çiftçilerin endişeli günler geçirdiğini, uygulamanın ertelenmesi için çalışmaların başlamasının üreticiler ve sivil toplum kuruluşları tarafından memnuniyetle karşılandığı bildirdi.
    
     Muhabir: Betül Abbak
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Su kuyularına sayaç takılması zorunluluğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER