Su altı sporları

Su altı sporları -Kırmızı mercanlara ev sahipliği yapan Ayvalık, 24 ada ve 60 dalış noktasıyla yurt içi ve dışından meraklılarını bekliyor


BALIKESİR (A.A) - Balıkesirin Ayvalık ilçesi açıklarındaki 60ı aşkın noktada, dalış eğitimleri verilmeye başlandı.
     Dalış eğitmeni Kubilay Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kırmızı mercanlara ev sahipliği yapan ilçenin, 24 ada ve 60tan fazla dalış noktasına sahip olduğunu söyledi.
     İlçedeki dalış eğitimlerine, Avrupalıların yanı sıra yerli turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten Kılıç, bölgenin, dalış meraklılarına uygun ortamlar sunduğunu anlattı.
     Kılıç, Ayvalıkın, kırmızı mercanlar başta olmak üzere sahip olduğu su altı zenginlikleri, her seviyeye elverişli dalış eğitim noktaları, büyük şehirlere yakınlığı ve ulaşım kolaylığı dolayısıyla tercih edildiğini dile getirdi.
     Türkiyenin en renkli alanlarından Ayvalıkın, dalış eğitim merkezi olma yolunda hızla ilerlediğine dikkati çeken Kılıç, "Burada mercan, batık, derin su ve eğitim dalışları yapmaya uygun birçok alan mevcut. 2013 sezonunda deniz altıyla buluşmak isteyen kişilere eğitimlerimiz devam ediyor. Bunun yanında keşif dalışları yaparak su altı dünyasıyla daha fazla kişiyi tanıştırmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
    
     Muhabir: Emrah Elmas / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Sedat Gök

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER