SÜde Mevlana uzmanları yetişecek

SÜde Mevlana uzmanları yetişecek -SÜ Mevlana Araştırmaları Enstitüsü bünyesinde açılan Mevlana ve Mevlevilik Araştırmaları Ana Bilim Dalına lisansüstü öğrenci başvuruları başladı -Başvurular 16 Ocaka kadar yapılabilecek


KONYA (A.A) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mevlana Araştırmaları Enstitüsü bünyesinde açılan Mevlana ve Mevlevilik Araştırmaları Ana Bilim Dalı ilk lisansüstü öğrencilerini kabul etmeye başladı.
     SÜ Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Nuri Şimşekler, yaptığı açıklamada, açılan ana bilim dalıyla Mevlana araştırmalarında önemli bir adımın atıldığını belirtti.
     Ana bilim dalına ilk öğrencilerini 2012-2013 eğitim öğretim yılında alacaklarını ifade eden Şimşekler, Bu ana bilim dalıyla son yıllarda Mevlana, Mevlevilik ve sema konularına artan ilgiden dolayı ortaya çıkan popüler bilgilerin doğru anlaşılması ve yorumlanması hedefleniyor. Ayrıca Mevlananın eserlerinin bütün olarak değerlendirilmesi, Mevleviliğin tarih içerisinde yetiştirmiş olduğu şair, yazar, sanatçıların ortaya koydukları eserlerin en doğru şekilde incelenmesi ve tasnif edilmesi konusunda bir adım daha ileri gidilmiş olacak diye konuştu.
     Şimşekler, alınacak öğrencilerle birlikte Mevlana ve Mevlevilik hakkında profesyonel ve uzman kişilerin de yetiştirileceğini dile getirdi.
     Başvuruların 16 Ocaka kadar kabul edileceğini anlatan Şimşekler, Henüz 36 kişilik kontenjan ayrıldı. Kontenjanlardan 28i fen, edebiyat, ilahiyat, güzel sanatlar, dil, tarih, coğrafya, insani ve beşeri bilimler fakültesi mezunu olan adaylara, 8i ise sayılan fakültelerin haricindeki bölüm ve fakültelerden mezun olan adaylar için ayrıldı dedi.
     Şimşekler, yetişen öğrencilerin yurt içi ve yurt dışındaki Mevlevihanelerde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü işbirliğiyle istihdam edilmesine olanak sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi.
    
     Muhabir: Mümin Altaş
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber SÜde Mevlana uzmanları yetişecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER