Staj yaptığı fabrikada hem iş hem

Staj yaptığı fabrikada hem iş hem de eş buldu -Üniversite öğretimi sırasında staj yaptığı Antalyadaki makine imalat fabrikasında CNC ustası olarak çalışmaya başlayan Zeynep Çalışkan, aynı fabrikadaki ustabaşıyla da hayatını birleştird


ANTALYA (A.A) - Murat Yolcu - Üniversite öğretimi sırasında staj yaptığı Antalyadaki makine imalat fabrikasında üniversiteden mezun olduktan sonra da çalışmaya devam eden kadın, aynı fabrikada çalışan bir ustabaşı ile evlendi.
     Antalyada yaşayan 27 yaşındaki Zeynep Esen Çalışkan, Muratpaşa Lisesinin bitirtikten sonra girdiği üniversite sınavında 2001de Selçuk Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Makine Bölümü Ön Lisans Programını kazandı. Üniversitedeki zorunlu stajı için memleketi Antalyaya gelen Çalışkan, Organize Sanayi Bölgesinde mermer kesim makineleri imalatı yapan bir fabrikadaki bir aylık stajının ardından üniversitedeki eğitimine devam etti.
     Öğrenimini başarıyla tamamlayarak üniversiteden mezun olan Çalışkan, aynı bölümden mezun olan kız arkadaşlarının aksine hemen evlemeyerek iş hayatına atılmak istedi. Hayatta kendi ayakları üstünde durabilmek için öğrenciyken staj yaptığı fabrikaya giden Çalışkan, fabrika sahibi Mehmet Ali Gülaç ile görüştü ve burada işe başlamak istediğini söyledi. Gülaçın olumlu değerlendirmesinin ardından öğrenciyken staj yaptığı fabrikaya bu sefer işçi olarak giren Çalışkan, metali işlemede kullanılan CNC makinesini kullanmaya başladı.
     Bu sırada aynı fabrikada silim makinesi ustalığı yapan Osman Çalışkan ile tanışan Zeynep Çalışkan, 4 yıl sonra 2007de hayatlarını birleştirdiler. Evlendikten sonra da fabrikada çalışmaya devam eden Çalışkan, kısa sürede CNC ustası oldu. Bir çocuk annesi Çalışkanın tek isteği, hem cinslerine örnek olmak.
    
     -İnsanların durumuma alışması gerekiyor-
    
     Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fabrikadaki işinde 9 seneyi tamamlandığını, daha uzun seneler aynı yerde çalışmak istediğini söyledi.
     İşe başladığında insanların durumu biraz yadırgadığını kaydeden Çalışkan, Genelde kadınlar masa başı işlerde daha çok iş buluyor. Dışarıdan bakıldığında evet, biraz garip. Bu işe başlarken tepkiler aldım, ancak şimdi her şey çok sıradan geliyor dedi.
     Fabrikaya gelenlerin kendisini gördüklerinde tekrar baktığını anlatan Çalışkan, İnsanların benim durumuma alışması gerekiyor. Bunu yapan tek ben olmamalıyım. İş yaşamında kadın-erkek ayrımı yapılmamalı diye konuştu.
     Eşiyle aynı iş yerinde çalışmanın zorluğundan da bahseden Çalışkan, İşte berabersiniz, evde de beraberseniz. Günün 24 saati berabersiniz. İş konusunda tartıştığımız konular da oluyor, ama bunları eve taşımıyoruz dedi.
     Çalışkan, eşinin de kendisinin de usta olduğunu, iş konusunda zaman zaman birbirlerinin eksiklerini tamamladıklarını vurguladı.
    
     -Gözümüzün önünden birbirimizi ayırmıyoruz-
    
     Zeynep Çalışkanın 33 yaşındaki eşi Osman Çalışkan da eşiyle aynı fabrikada çalışmanın farklı bir duygu olduğunu dile getirdi. Çalışkan, Sevgi ve saygı içindeki ilişkimizi iş yerinde de sürdürüyoruz. Gözümüzün önünden birbirimizi ayırmıyoruz diye konuştu.
     İlk zamanlarda eşine pratik bilgi anlamında destek olduğunu anlatan Osman Çalışkan, eşinin zamanla büyük bir azim göstererek usta olduğunu kaydetti.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Staj yaptığı fabrikada hem iş hem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER