Sporda şiddete etki eden faktörler ve

Sporda şiddete etki eden faktörler ve çözüm önerileri


ANTALYA (A.A) - Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından sporda şiddete etki eden faktörlerin belirlenmesi ve bunların çözümü için toplantı düzenlendi.
     Antalya Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde Çevik Kuvvet Şube Müdürü Gökhan Demir başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Antalya İl Temsilcisi İbrahim Okumamış, 07 Gençlik Antalyaspor Taraftarlar Derneği Başkan Yardımcısı Dorhan Doğan, Antalyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Salih Peker ile diğer yetkililer katıldı.
     Gökhan Demir, burada yaptığı konuşmada, konuyla ilgili farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek, sporda şiddete neden olan etmenleri ekonomik sorunlar, kulüp etkisi, stadyum yetersizliği, hakemlerin etkisi ve medyanın sorumluğu gibi başlıklarda topladıklarını söyledi.
     Taraftarların tüketici ve holigan olmak üzere ikiye ayrıldığını ifade eden Demir, en çok sorunun holigan taraftarlardan kaynaklandığını, bu sorunun eğitimle çözülebileceğini anlattı.
     Kamuoyunda yer alan bir araştırmanın sonuçlarına değinen Demir, futbolda yaşanan şiddet olaylarının sorumlusu olarak ilk sırada yüzde 68,6 ile medyanın geldiğini, bunu yüzde 63,8 ile taraftarların, yüzde 52,4 ile kulüp yönetimlerinin takip ettiğini kaydetti.
     Taraftarlar Derneği Başkan Yardımcısı Doğan ise şiddete yönelik cezalarda takıma göre ayrı muamele yapıldığını savunarak, meşale yakan bir kişiye de stadı yakan taraftara da aynı cezanın verildiğini ileri sürdü.
     Doğan, Antalyasporun yeni sezon kombine bilet fiyatlarının belli olmadığını, ama 400 lira civarında olacağı yönünde duyum aldıklarını belirterek, dernek olarak geçen yıl 500 kombine bilet aldıklarını, ancak bu yıl biletlerin pahalı olması halinde bilet alımında zorlanacaklarını dile getirdi.
     Doğan, Geçen yıl stadın uzaklığından hayıflanıyorduk. Şimdi de fiyatlar nedeniyle maça gelemeyecek miyiz- diye konuştu.
     Antalyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Peker de gönlünden kombine biletleri bedava vermek geçtiğini, ancak bunun mümkün olamayacağını belirterek, 3 yıldır Antalyaspor tribün gelirlerinden yoksun olduğunu kaydetti.
     Bu tür toplantıların sayısını artırmak gerektiğini vurgulayan Peker, Antalyaspor ilk defa bu yıl seyircisiyle buluşacak. Kombine geliri elde etmek istiyoruz. Hiçbir işadamından, dernekten destek alamıyoruz. Takım olarak nasıl ayakta kalmayı başaracağız- Geçen yıl düştüğümüz duruma düşmemek için iyi bir takım kurmamız gerekiyor dedi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Sporda şiddete etki eden faktörler ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER