Spor Genel Müdürü Baykan:

Spor Genel Müdürü Baykan: -Palandökende bulunan suni kar göletiyle ilgili sıkıntılar inceleniyor. Yakın zamanda inşallah bir sonuca ulaşacağız


ERZURUM (A.A) - Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Palandökende bulunan suni kar göletiyle ilgili sıkıntılar inceleniyor. Yakın zamanda inşallah bir sonuca ulaşacağız dedi.
     Erzurumda düzenlenen Dünya Gençler Snowboard Şampiyonası yarışlarını izlemek ve 7. Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) Dünya Kayak Şampiyonasının açılış seremonisine katılmak üzere kente gelen Baykan, Palandöken Kayak Merkezini gezdi.
     Kayak merkezinde, Snowboard Türkiye Milli takımı sporcuları ve teknik heyetle bir süre sohbet eden Baykan, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık ile Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Fatih Çintimardan Dünya Gençler Snowboard Şampiyonası hakkında bilgi aldı.
     Baykan, burada yaptığı açıklamada, Türkiyenin her türlü güzelliği bünyesinde barındırdığını, batıda denize girenlerin iki saat sonra Erzurumda kayak yapma imkanı bulduğunu söyledi.
     Türkiyenin bugüne kadar önemli uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaptığını belirten Baykan, şöyle konuştu:
     Türkiye sırasıyla uluslararası önemli ve güzel organizasyonlara ev sahipliği yaptı. Sırada 17. Akdeniz Oyunları var. Mersinde düzenlenecek olan oyunlar için hummalı bir çalışma var. Yunanistanın 6 yıl önce alıp, oyunlara iki yıl kala ortada bıraktığı organizasyonu şimdi Türkiye yapacak. Üstelik kısa bir süre içerisinde, 500 milyon liralık bir yatırımla yapacak. Bu mucize Mersinde yaşanıyor. Erzurumda aynı mucizeyi 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarında yapmıştı.
     Baykan, ülkemizde önemli gelişmelerin yaşandığını ve son yıllarda sporun iyi bir konuma geldiğini anımsattı.
     Erzurumun ev sahipliği yaptığı Dünya Gençler Snowboard Şampiyonasına katılımın fazla olmasına dikkati çeken Baykan, Türkiye, Dünya Gençler Snowboard Şampiyonasına kalabalık bir takımla katılıyor. 34 ülkenin yarıştığı şampiyonada Türk sporcularımızın sayısının fazla olması çok güzel. Ülkemizin her alanda olduğu gibi sporda da önü açık diye konuştu.
     Baykan, gazetecilerin, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarında yapılan ve tam olarak kullanılamayan suni kar göletinin son durumuyla ilgili sorusuna, Türkiyenin imkanları var görüyorsunuz. Kamyonlarla takviye yapılıyor. Palandökende bulunan suni kar göletiyle ilgili sıkıntılar inceleniyor. Yakın zamanda inşallah bir sonuca ulaşacağız cevabını verdi.
     Baykan, daha sonra beraberindekilerle kayak merkezinden ayrıldı.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Spor Genel Müdürü Baykan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER