Spor çevrelerinden çözüm sürecine destek

Spor çevrelerinden çözüm sürecine destek -Van ve Hakkarideki spor temsilcileri, çözüm sürecini desteklediklerini açıkladı -ASKF Van Şube Başkanı Atacan: Asırlardır beraber yaşamış bu toplumu ikiye bölmek insanlık dışıdır


VAN (A.A) - Sıtkı Yıldız-Nevzat Taş - Van ve Hakkarideki spor taban birlikleri temsilcileri, çözüm sürecini desteklediklerini bildirdi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ve yapılan çalışmalarla kısa sürede semeresini veren çözüm süreci, Doğu Anadolu Bölgesinde yaşayan halkın umudu olurken, sürece bir destek de yaklaşık 30 yıldır terör olaylarının yaşandığı Van ve Hakkarideki spor temsilcilerinden geldi.
     Türkiye Boks Federasyonu Van Bölge Temsilcisi Ayhan Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör olaylarının uzun yıllardır ülkeye ve özellikle bölgeye büyük zarar verdiğini belirterek, çocukların ve gençlerin yanlış insanların eline düşmemesi, yanlış yola sapmaması için hazırladığı projelerle çok sayıda kişiyi spora kazandırdığını söyledi.
     Öz, son günlerde ülke ve dünya gündeminde geniş yer bulan çözüm sürecinden bölgedeki herkesin memnuniyet duyduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
     Herkes bir an evvel bu barışın sağlanmasını istiyor. Devletimizin doğuda daha fazla spor tesisi yapması, spora çok ciddi önem vermesi lazım. Çünkü sporla uğraşan insan suça bulaşmaz, bedenen ve ruhen kendini terbiye eder. Her şeyden önce hepimiz bir olan Allaha ve aynı peygambere inanan insanlarız. Yani bizi kimse ayıramaz. Bunlar tamamıyla dış güçlerin oyunudur. Ülkedeki insanlar et ve tırnak gibidir. Ayrılmaz bir parçayız ve bizi ayırmaya kimsenin gücü yetmez. İnşallah ülkemizi, milletimizi ve vatanımızı çok güzel günler bekliyor. Katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz.
     Türkiye Güreş Federasyonu Van İl Temsilcisi Cahit Cevizci de çözüm sürecinin tüm ülke için hayırlı olması temennisinde bulunarak, sürecin insanlarda büyük beklentilerin oluşmasını sağladığını ifade etti.
     Böylesi bir dönemde herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini anlatan Cevizci, terör olaylarının sona ermesiyle bölgede önemli spor yatırımlarının yapılamasının şart olduğunu dile getirdi.
     Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Van Şube Başkanı Mehmet Tuğrul ise ülkenin çözüm süreci ile olumlu ve güzel bir hava yakaladığını bildirerek, şunları kaydetti:
     Bu ülkede yaşayan herkes, etnik kökeni ne olursa olsun öncelikle kardeştir. Kardeşlerin de bir birine şiddet kullanması kadar çirkin bir görüntü olamaz. Var olan sorunlarımızı biz şiddetle çözmemeliyiz, çözmemeliydik. Bizim İslami birliğimiz, kan kardeşliğimiz, et ve tırnak oluşumuz var. Biz problemlerimizi silahla, şiddetle çözemeyiz. Analarımızın yüreğinin yanmasına artık kimse müsaade etmemelidir. Çözüm süreci ile bölgedeki çocuk ve gençlerin spora kazandırılması için gerekli plan ve programın yapılması gerektiğini düşünüyorum.
     Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Van Şube Başkanı Çetin Atacan da sürecin sonuna kadar destekçisi olduklarına değindi.
     Bir futbol takımında Türk, Kürt, Laz ya da Çerkez olan çok sayıda futbolcu bulunabildiğini ve bu sporcuların gol sevinçlerini, galibiyetlerini bir arada kutladığını anımsatan Atacan, Türkiyede yaşayan halkların da barışı hep beraber kutlaması gerektiğini söyledi.
     Asırlardır beraber yaşamış bir toplumu ikiye bölmek insanlık dışıdır diyen Atacan, devletten bu süreçte amatör kulüplere daha fazla destek verip gençlerin spora yönledirilmesine katkı sunmasını beklediklerini anlattı.
     İl Tertip Komitesi Başkanı Nurettin Tuğrul ise hükümetin başlattığı çözüm sürecini olumlu bulduklarını ve desteklediklerinin altını çizerek, Bundan sonra yapılacak yatırımlar hem ekonomimizi yükseltecek hem de savaş için harcanan paralar spora harcanmış olacak. Artık çocukları molotofla değil, yeşil sahalarda barış ve kardeşlik içinde görmek istiyoruz diye konuştu.
    
     -Hakkarili spor temsilcileri de barış dedi-
    
     Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 2. Grupta mücadele eden Hakkari Zapspor Teknik Direktörü Mecit Tekin, yaşanan olumsuzluklar nedeniyle Hakkarinin hep arka planda tutulduğunu savunarak, Artık içimizdeki kin ve nefreti bir tarafa iterek çözüm sürecine destek vermemiz lazım. Eğer bu barış sağlanırsa umuyorum ki Türkiye en kısa sürede tüm dünyaya hükmedecek bir pozisyona girecek ifadelerini kullandı.
     Voleybol İl Temsilcisi Fahri Güldal ise çözüm sürecinin Hakkari bölgesine ve spor camiasına önemli katkı sunacağına inandığını vurgulayarak, spor alanında yapılacak yatırımlarla insanların Hakkariye ve bölgeye bakış açılarının değişeceğini ifade etti.
    
     -Yılların tüm olumsuzluklarını silecek adımlar atıldı-
    
     Türkiye Futbol Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi Erol Hanlıgil de çözüm süreci konuşulmaya başladığı günden itibaren yılların tüm olumsuzluklarını silecek adımlar atıldığını kaydetti.
     Hanlıgil, son zamanlarda ülkede esen barış havasının kalıcı olması temennisinde bulunarak, şu görüşlere yer verdi:
     Türkiyede insanlar büyük acılar çekti, analar ağladı, yıllarca ismimiz kötü anıldı. Sürekli sporla iç içe olan insanlar olarak yaptığımız her müsabakada rakip takımlar bize hep kuşkuyla, endişeyle yaklaştılar. Maalesef biz de bazı deplasman müsabakalarında olumsuz tavırlarla karşılaştık. Ama umuyoruz ki bu olumlu hava ile Hakkarinin imajı ve ismi de olumlu yönde değişir. Umarım herkes bu sürece destek verir. Biz de spor camiası olarak bu süreci destekliyoruz.
     Türkiye Basketbol Federasyonu 3. Lig A Grubunda mücadele eden Hakkari Gençlergücü Basketbol Takımı Antrenörü Mahmut Şimşek de Hakkarinin, geçmişte yaşanan olaylar nedeniyle kötü bir imaja sahip olduğuna işaret ederek, Biz bu süreçten sonra insanları Hakkariye davet ediyoruz. İnsanların kafasındaki o kötü Hakkari imajının tamamen silinmesini, kentin bundan sonra basketbolla, kayakla, futbolla, raftingle ve doğa sporlarıyla anılmasını umut ediyoruz dedi.
    
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Spor çevrelerinden çözüm sürecine destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER