Spor çevrelerinden çözüm sürecine destek

Spor çevrelerinden çözüm sürecine destek -Diyarbakır, Siirt ve Batmandaki spor taban birlikleri temsilcileri ve kulüp yöneticileri, çözüm sürecini desteklediklerini açıkladı -Büyükşehir Belediyespor Futbol Şube Sorumlusu Doğrul:


DİYARBAKIR (A.A) - Mehmet Çakan - Diyarbakır, Siirt ve Batmandaki spor taban birlikleri temsilcileri ile bazı spor kulüpleri yöneticileri çözüm sürecine destek verdiklerini açıkladı.
     Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Diyarbakır Şube Başkanı Samet Karakaş, hassas bir süreçten geçtiklerini ve çözüm sürecini sonuna kadar desteklediklerini söyledi.
     Atılan adımları olumlu bulduklarını belirten Karakaş, Biz spor kamuoyu olarak sporun ana temasının barış olduğunu her yerde haykırıyoruz. Hem bundan önceki dönemlerde hem de bu süreçte. Spor barışın ana ögesidir. Barışın gereklerinin yerine getirilmesi için bizlerin de bu süreci iyi değerlendirmesi gerekiyor. Barışı artık özümseyip toplumun her kesimine götürüp gençlerimizi adapte etmemiz gerekir diye düşünüyorum dedi.
    
     -Gençlerimize iyi bir gelecek hazırlamalıyız-
    
     Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Diyarbakır Şube Başkanı Remzi Dayan da, bu süreci desteklediklerini kaydetti.
     Toplumsal barış için her türlü fedakarlığa hazır olduklarını vurgulayan Dayan, şunları söyledi:
     Camia olarak bu barışa katkı sunmaya hazırız. Bizler bu çabanın bu fedakarlığın içerisinde olacağımızı ve barışın anayasası olan sevgi, barış, kardeşliği unutmadan buna hizmet edeceğimizi ifade ediyoruz. Gençliğimizi bundan sonra iyi değerlendirmemiz gerekiyor, topluma entegre etmemiz gerekiyor. Enerjilerini kötü taraflara sarf etmemeleri için özellikle spor kulüplerimize, spor tesislerimize, kültürel etkinliklerimize ve sosyal yaşantılarımıza gençliğimizi çekip oralarda değerlendirmek gerekiyor. Toplumların birbirine entegre olması için en büyük aracın spor, kültürel ve sosyal etkinlikler olacağını düşünüyorum. Bunun için de özellikle bölgemizde ve ilimizde spor tesislerinin yoğunlaşması, gençliğin kendini ifade edebilecek, kendini yarınlarını hazırlayabilecek alanların oluşturulması gerekiyor. Eğer bu şartlar gerçekleşmezse madde bağımlılığı ve kapkaç gibi başka büyük tehlikelerle karşılaşabiliriz. Mutlaka gençliğimize iyi bir gelecek hazırlamalıyız. Gençliğimizi, sosyal, kültürel ve spor alanlarına çekmemiz lazım. Spor camiası olarak bu barış sürecini destekliyor emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz.
    
     -Bu süreçte herkes kazanacaktır-
    
     Mezopotamya Kulüpler Birliği Başkanı Hüseyin Kaya ise Barışın, dostluğun kardeşliğin dillendirilmesi gereken spor alanları, ırkçılığın, şiddetin, savaşın kışkırtıcıları tarafından kullanıldı dedi.
     Bu kötü izleri silmek için sporun birleştirici rolünü üstlenmesi gerektiğini vurgulayan Kaya, şöyle konuştu:
     Barış süreciyle birlikte başta gençlik olmak üzere toplumun her kesimi kazanacaktır. Şimdiye kadar spora gerekli önem verilmedi. Hem hükümet hem yerel yönetimlerimiz sporda gerekli altyapıyı yapamadılar, gerekli önceliği gösteremediler, öncelikler arasına sporu alamadılar. Bugün sahalarda toplumun belli bir kesimi suçlanıyor, eleştiriliyor ve ayrıştırılma yapılıyor. Biz barış sürecinde bunun da biteceğini umuyoruz. Özellikle bu süreçte yeşil sahaların, tribünlerin barış seslerini yükseltmelerini istiyoruz. Biz spor kulüpleri olarak bundan sonra tüm etkinliklerimizde, tüm maçlarımızda barışı dillendireceğiz, barışı seslendireceğiz. Geçmişin yaralarını sarmak için çaba harcayacağız.
    
     -Bu süreç ne kadar değerli olduğunu göstermiştir-
    
     Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Futbol Şube Sorumlusu Cemal Doğrul da bu sürecin başlamasında emeği geçen herkese minnettar olduklarını dile getirdi.
     Taşın altına elini koyanların toplum tarafından mutlak suretle taçlandırılacağını vurgulayan Doğrul, Bu süreci başlatanlara özellikle minnettarlığımızı belirtmek istiyorum. Artık acıların yaşanmaması, kan ve gözyaşlarının dökülmemesini istiyoruz. Bu süreç hem ne kadar değerli ve ciddi olduğunu hem de insanların ne kadar değer vermesi gerektiğini bize göstermiştir dedi.
     Deplasmanlara gittiğimizde artık ötekileştirilmiş, ırkçı sloganlarla karşılaşmak istemiyoruz diyen Doğrul, Toplumun bütün kesimlerinin büyük bir umut içerisinde olduklarını görüyoruz. Barışı sindirmeyen, hazmetmeyen, sürekli savaş, kan söylemleriyle gündemde tutmak isteyenlere de çok büyük bir cevap olacağını ve mutlak bir başarıyla sonuçlanacağımı ümit ediyorum diye konuştu.
    
     -Siirtspor-
    
     Siirtspor Basın Sözcüsü Ayhan Özgen de, barış süreci ile birlikte zaman zaman futbol maçlarında görülen kötü tezahüratların sona ermesini umduklarını kaydetti.
     Anadolu halklarının bin yılı aşkın bir süreden beri birbirleriyle kaynaştıklarını ve ayrılmaz bir parça haline geldiklerini belirten Özgen, şöyle dedi:
     Böyle olmasına rağmen zaman zaman spor müsabakalarında ve özellikle futbol maçlarında birkaç kendini bilmezin ortaya koyduğu tablo, yaptıkları iftira niteliğindeki tezahüratlar bizi içten üzüyordu. Bu durum aynı zamanda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki takımlarda oynayan, yurdumuzun dört bir köşesinden gelen futbolcuları da olumsuz etkiliyordu. Barış süreci ile birlikte bu olaylar sona erecek. Aramızdaki kardeşlik duyguları tekrar spor alanlarından başlayarak pekişmeye başlayacaktır.
    
     -Batman Petrolspor-
    
     Batman Petrolspor Kulüp Başkanı Gökhan Akın, başlatılan barış sürecinin tribünlerde barış ve kardeşlik sloganlarının atılmasına vesile olması dileğinde bulundu.
     Geçmişte kulüplerine karşı yaşanan nahoş olayların yaşanmamasını istediklerini ifade eden Akın, Sürece tam destek veriyoruz. Çözüm sürecinin spora olan yansımasını elbette istediğimiz gibi bunu sadece taraftarla sınırlı tutmamak gerekir. Umudumuz çözüm süreciyle birlikte, Batman Petrolsporun gittiği her yerde istenmeyen slogan ve nahoş olaylarla karşılanmamasıdır. İnşallah bundan sonra tribünlerde barış ve kardeşlik sloganları atılacaktır şeklinde konuştu.
    
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Spor çevrelerinden çözüm sürecine destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER