Spil Dağı Milli Parkında alt yapı

Spil Dağı Milli Parkında alt yapı çalışmaları başladı


MANİSA (A.A) - Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Spil Dağı Milli Parkında alt yapı çalışmalarının başladığını söyledi.
     Daşöz, düzenlediği basın toplantısında, Spil Dağının Manisanın en büyük doğal turizm değerlerinden birisi olduğunu, burayı turizme kazandırmayı amaçladıklarını belirtti.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ihalenin bedelinin 11 milyon 890 bin TL olduğunu, Spil Dağı Milli Parkının yatırımcılar için daha cazip hale geleceğini kaydeden Daşöz, şöyle konuştu:
     Burayı, Manisa, İzmir, Türkiye için gerçek bir değer haline getirmeyi amaçlıyoruz. Geçtiğimiz süreçte Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından otel ve rekrerasyon ile ilgili olarak 2 defa ihale yapıldı ama bu ihalelere giren olmadı. Girişimciler burada alt yapı eksikliği olduğunu belirtiyorlar. Spil Dağında şu anda büyük tesisleri kaldıracak miktarda su yok. Şu an itibariyle atık su arıtma tesisleri yok, yol standartlarında problemler var. Kısacası büyük yatırımlar için temel ihtiyaç olan alt yapı unsurlarında ciddi eksiklikler var. Alt yapısı tamamlanmış bir alanda öteki işleri yapmak kolaylaşır düşüncesiyle alt yapı ihalesi yapıldı. Müteahhide yer teslimi yapıldı ve 500 gün gibi bir süre verildi. Alanda fiilen çalışmalar başladı.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Spil Dağı Milli Parkında alt yapı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER