Spil Dağı Milli Parkına 200 keklik

Spil Dağı Milli Parkına 200 keklik bırakıldı


MANİSA (A.A) - Spil Dağı Milli Parkında doğal yaşama 200 adet keklik bırakıldı.
     Spil dağı milli Parkındaki doğal yaşamın korunması ve zenginleştirilmesi çalışmaları kapsamında Kahramanmaraştaki üretme çiftliğinden temin edilen 200 adet keklik, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrakın da katıldığı etkinlikle doğaya salıverildi.
     Bayrak, etkinlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, çeşitli çevresel etkiler ve insan baskısı nedeniyle doğal habitatların bozulduğu ve çeşitli türlerde nesli tehlike altındaki hayvanların sayılarının her geçen gün azıldığını ifade etti.
     Spil Dağı Milli Parkının koruma altındaki bir bölge olarak, özellikle memeli ve kanatlı hayvan türleri bakımından zengin bir yaban hayatına sahip olduğunu dile getiren Bayrak, şunları kaydetti:
     Milli parkta başta tilki, çakal, şahin, atmaca ve tavşan gibi değişik türler yaşamaktadır. Keklik popülasyonu da bir miktar vardı, ama keklik salma programıyla destekliyoruz. İkinci etap çalışmamızda biraz daha keklik salınmasını planlıyoruz. Amacımız çok daha zengin bir yaban hayatını oluşturmaktır. Amacımız, doğal mirasımızın bir parçası olan yaban hayvanı türlerini ve onların yaşadığı habitatları korumak, geliştirmek ve sürdürülebilir şekilde yönetmektir. Bu çerçevede, genel müdürlüğümüzce üretilen türler, uygun yaşam ortamlarına yerleştirilmekte ve yerleştirilen türlerin yeni çevreye adaptasyonu ile alakalı çalışmalar yürütülmektedir.
     Bayrak, keklik bırakılan bölgenin milli park olduğunu ve milli parklarda sürekli av yasağı söz konusu olduğuna dikkati çekerek avcıları bu konuda uyardı.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Spil Dağı Milli Parkına 200 keklik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER