Spilde ağaç dikim kampanyası

Spilde ağaç dikim kampanyası


MANİSA (A.A) - Manisadaki Spil Dağında geçen yıl yanan ormanlık alanda, öğrencilerin katılımıyla fidan dikimi yapıldı.
     Fidan dikimine katılarak bir konuşma yapan Vali Daşöz, geçen yıl Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında Spil Dağında çıkan yangında 77 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğünü, sadece ağaçların değil yüreklerin de yandığını belirtti.
     Vali Daşöz, En önemli insanlık görevimiz, ağaç dikmektir. Bu ağaç dikimleri, sembolik olarak yapılmamalı. Bu ormanlar, çocuklarımızın yaşam alanı olmalıdır dedi.
     İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın ise Spil Dağının Manisa ve Türkiye açısından önemli olduğunu, yanan alanda dikim çalışmalarına verdikleri destekten dolayı öğrencilere teşekkür ettiğini belirtti.
     Yanan ağaçların ateşe dayanıklı olmayan kızılçam ağaçları olduğuna işaret eden Aydın, yanan ağaçların yerine yangına dayanıklı ağaçların dikileceğini kaydetti.
     Manisa Orman İşletme Müdürü Yalçın Akın da ilk fidanları dikerek orman yenileme çalışmalarına başladıklarını ve 2013 yılı sonuna doğru orman gençleştirme çalışmalarını bitireceklerini söyledi.
     Yanan 77 hektarlık ormanlık alanın 25 hektarlık kısmının ağaç dikimine hazır hale getirildiği anlatan Akın, toplam 150 bin ağaç fidanının öğrenciler tarafından dikileceğini kaydetti. Alanın orta kısmına yine Kızılçam fidanlarının dikileceği bilgisini veren Akın, kenar kısımlarına ise yangına daha dayanıklı olan ceviz, mahlep, zakkum, fıstık çamı, ahlat, meşe ve iğde fidanlarının dikilmesine özen gösterileceğini söyledi.
     Konuşmalar sonrası Manisalı öğrencileri temsilen 5 okuldan 150 öğrenci fidan dikimi yaptı.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Spilde ağaç dikim kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER