Sosyal Güvenlik Haftası

Sosyal Güvenlik Haftası -Uşakta en fazla sigorta pirimi ödeyen firmalara plaket verildi


UŞAK (A.A) - Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle SGK Uşak Müdürlüğü tarafından il genelinde en fazla sigorta primi ödeyen firmalara plaket verildi.
     SGK İl Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan törende konuşan İl Müdürü Kenan Şenol sosyal güvenlik kavramının önemine değindi.
     Kayıt dışı ekonomiyle mücadelede son yıllarda önemli mesafe alındığını ifade eden Şenol, il genelinde sigortalı işçi sayısının arttığını söyledi.
     Şenol şöyle konuştu:
     "Sunulan hizmetlerin kalitesinin arttırılması, sürdürülebilir ve adil bir sosyal güvenlik sisteminin sunulabilmesi ve ülkemizin istikrarlı bir şekilde büyüyebilmesi, kalkınabilmesi için primlerin zamanında ve tam olarak tahsil edilmesi büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle sigorta primlerini düzenli ödeyen firmalara teşekkür ediyoruz."
     Vali Mehmet Ufuk Erden ise işverenleri göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı kutladığını belirterek, firmaların il genelindeki işletmelere örnek olacağına inandığını dile getirdi.
     Konuşmaların ardından 2012 yılında ödedikleri sigorta primleri ile ilk üç sırada yer alan, 653 işçi çalıştıran ve 11 milyon 73 bin 568 lira sigorta primi ödeyen TÜPRAG Metal Madencilik, 708 işçi çalıştıran ve 4 milyon 38 bin 70 lira sigorta pirimi ödeyen Uşak Seramik ile 971 işçi çalıştıran ve 3 milyon 905 bin 377 lira sigorta pirimi ödeyen Gedik Tavukçuluk ve Tarım Ürünleri isimli firmaların temsilcilerine plaket verildi.
    
     Muhabir: Soner Kılınç
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Sosyal Güvenlik Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER