Sorgun MYO için 13 programa onay

Sorgun MYO için 13 programa onay çıktı


YOZGAT (A.A) - Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Bozok Üniversitesi Sorgun Meslek Yüksek Okulu (MYO) bünyesinde açılması düşünülen ve YÖKe sunulan 13 program için onay çıktığını söyledi.
     Kılıç, MYO bünyesinde maden teknolojisi, elektrik, işletme yönetimi, yerel yönetimler, bilgisayar programcılığı, otomotiv teknolojisi, dış ticaret, turizm ve otel işletmeciliği, özel güvenlik ve koruma, inşaat teknolojisi, makine, sondaj teknolojisi, muhasebe ve vergi uygulamaları programları olmak üzere 13 programın açılması için verilen teklife YÖKün onay verdiğini kaydetti.
     Kaymakam Kılıç, muhasebe ve vergi uygulamaları programı için öğretim görevlisi ilanına da çıkıldığını kaydetti.
     Kaymakam Kılıç, bu yıl sınırlı sayıda öğrenci alınacağını belirterek şunları kaydetti:
     MYO Sorgun için büyük önem arz etmektedir. Önümüzdeki yıl eğitim öğretime başlaması düşünülen okulumuz ilçemize hem ekonomik hem de kültürel kalkınma açısından önemli kazanımlar sağlayacaktır. 13 program da piyasanın ihtiyaç duyduğu alanlardaki iş kolları için öğrenci yetiştirecektir. Bu bölümlerden mezun olacak öğrencilerin kısa sürede iş olanağına kavuşma imkanı sağlayacak. Sorguna Fakülte Yaptırma Vakfı tarafından 2010 yılında temeli atılarak inşaatına başlanılan ve vatandaşlardan toplanan kaba inşaatı tamamlanan binamız, Bozok Üniversitesine devredildi. Bu nedenle binanın geri kalan kısmı Bozok Üniversitesi tarafından kısa zamanda tamamlanarak eğitim öğretime açılacak.
     Kılıç, MYOnun çevre ve peyzaj düzenlemesi Eylül 2013te tamamlanarak hizmete gireceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Ömer Sarı
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Sorgun MYO için 13 programa onay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER