Somuncu Baba ve Osman Hulusi Efendi,

Somuncu Baba ve Osman Hulusi Efendi, panellerle anılacak


MALATYA (A.A) - Osmanlı Devleti döneminde Anadolunun manevi mimarlığını yapan mutasavvıf Somuncu Baba ile divan edebiyatı şairlerinden mutasavvıf Osman Hulusi Efendi, yurt içi ve yurt dışı panellerle anılacak.
     Genel merkezi Malatyanın Darende ilçesinde bulunan Hulusi Efendi Vakfı, Tokat, Amasya, Samsun, Bolu ve Geredenin yanı sıra Bosna Hersekte paneller düzenleyecek. Panellerde, "Somuncu Baba" olarak bilinen ve 14. yüzyıl alimlerinden Şeyh Hamid-i Veli ile yakın tarihin önemli mutasavvıflarından Osman Hulusi Efendinin yaşamı anlatılacak.
     Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Prof. Dr. Abdullah Kahraman, Prof. Dr. Kadir Özköse ve Prof. Dr. Bilal Kemiklinin konuşmacı olarak katılacağı panellerde, "Somuncu Baba Hazretlerinin talebeleri ve Osmanlı coğrafyası üzerine etkileri", "Hulusi Efendi Hazretlerinin hayatı ve sosyal hayat üzerindeki etkileri" konularında akademik çalışmalar sunulacak.
     Paneller, 10 Mayıs Cuma günü Tokatta, 11 Mayıs Cumartesi günü Amasyada, 12 Mayıs Pazar günü Samsunda, 25 Mayıs Cumartesi günü Boluda, 26 Mayıs Pazar günü de Gerede ilçesinde gerçekleştirilecek.
     Programlar kapsamında ayrıca 18 Mayıs Cumartesi günü Bosna Hersekin başkenti Saraybosnada panel düzenlenecek. Böylece Somuncu Baba ve Hulusi Efendi, ilk defa yurt dışındaki bir programla anılmış olacak.
     Anma etkinlikleri çerçevesinde, Somuncu Babanın hatırasını yaşatmak amacıyla katılımcılara "Somuncu Baba Sebil Ekmeği" ve vakıf yayınlarından hediye edilecek.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Somuncu Baba ve Osman Hulusi Efendi, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER