Somuncu Baba ve Osman Hulusi Ateş

Somuncu Baba ve Osman Hulusi Ateş anılacak


MALATYA (A.A) - Darendeli mutasavvıflar Somuncu Baba ve Osman Hulusi Ateş, düzenlenecek programlarla anılacak.
     Merkezi Malatyanın Darende ilçesinde bulunan Hulusi Efendi Vakfı, ünlü düşünürler Şeyh Hamid-i Veli ve Osman Hulusi Ateşi anmak amacıyla 5 il ve 2 ilçede paneller tertip edecek.
     Vakıftan alınan bilgiye göre, Hacı Bayram Velinin hocası olan, Somuncu Baba olarak bilinen ve 14. yüzyıl alimlerinden Şeyh Hamid-i Veli ile yakın tarihin önemli mutasavvıflarından Osman Hulusi Ateş, Karabük, Ankara, Konya, Gaziantep ve Kahramanmaraş ile Elbistan ve Güründe düzenlenecek Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Paneli ile anılacak.
     Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Prof. Dr. Abdullah Kahraman, Prof. Dr. Mahmut Yeşil, Prof. Dr. Ali Akpınar, Yrd. Doç. Dr. Ümran Ay ve tarihçi Resul Kesencelinin konuşmacı olarak katılacağı paneller, 15 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ünlü düşünürler, insanlığa kazandırdığı eserleri ve hizmetleriyle panellerde yad edilecek.
     Çok sayıda kişinin iştirak etmesi beklenen panellerde katılımcılara, 14. yüzyılda yaşamış ve o dönemde Bursadaki çilehanesinin yanındaki ekmek fırınında pişirdiği ekmekleri yoksullara dağıtmış olan Şeyh Hamid-i Velinin hatırasını yad etmek amacıyla Somuncu Baba Sebil Ekmeği verilecek. Söz konusu paneller daha önce Kayseri, Mersin, Sivas ve Malatyada düzenlenmişti.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Somuncu Baba ve Osman Hulusi Ateş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER