Sömestr tatili turizmcilerin yüzünü güldürdü

Sömestr tatili turizmcilerin yüzünü güldürdü -Doğu Karadenizin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Gümüşkayak Tesisleri, sömestir tatilinde hareketli günler yaşadı -Gümüşkayak Mekanik Tesisler Sorumlusu Yakut: Kayak pist


GÜMÜŞHANE (A.A) - İbrahim Özdemir - Doğu Karadenizin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Gümüşkayak Tesisleri, sömestir tatilinde hareketli günler yaşadı.
     Torul ilçesinin 2100 rakımlı Zigana Dağında bulunan Gümüşkayak Tesisleri, sömestir tatiliyle hafta içi yüzde 80, hafta sonları ise yüzde 100e yakın doluluk oranına ulaştı.
     Gümüşkayak Tesisleri Mekanik Tesisler Sorumlusu Bayram Yakut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ziganada geçen yıllara göre beklenen kar yağışının olmadığını, ancak ocak ayında ve geçen hafta aralıklarla etkili olan kar yağışıyla kar kalınlığının yer yer 35 santimetreyi bulduğunu belirterek, Geçtiğimiz yıllarla kıyaslarsak bu sezon kar geç düştü. Ancak yeni kar yağışı bekleniyor dedi.
     Gümüşkayak Tesislerinde profesyonel kayakçılar için 600 metrelik teleski, amatör kayakçılar ve çocuklar için de 250 ve 350 metrelik babylift olduğunu ifade eden Yakut, Tesislerimizde 150 takım kayak, 30 adet snowboard bulunuyor. Hafta içi günlük kayak takımı ve snowboard ücreti 20, hafta sonları daha yoğun olduğu için 30 lira. Vatandaşlarımız, sabah kiraladığı kayak takımı ve snowboardı akşama kadar kullanabiliyor. İstediği zaman dinleniyor, yemeğini yiyor, akşam da teslim ediyor diye konuştu.
     Okulların yarı yıl tatiline girmesiyle ailelerin çocuklarını alarak kayak merkezine geldiklerini kaydeden Yakut, Tatil adeta yüzümüzü güldürdü. Sömestri tatili ile birlikte hafta içi yüzde 80, hafta sonları ise yüzde 100 gibi bir doluluk oranı yaşadık dedi.
     Yakut, özellikle hafta içi kayak merkezine grup olarak gelenlere indirim uyguladıklarını da sözlerine ekledi.
     Antalyadan tatil için Ziganaya gelen Güven Sürücü ise sömestri tatilinde Trabzondaki ailesinin yanına geldiğini belirterek, Antalyada kar yok. Trabzona gelmişken Ziganaya kayak merkezine de gidelim dedik. Oğlum ile geldik. Kayakta biraz korktuk. Çok başarılı olamadık. Zigana çok güzel. Pist de çok güzel, güvenli. Kar biraz az, ama keyifli bir yer. Tatil için çok elverişli diye konuştu.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Sömestr tatili turizmcilerin yüzünü güldürdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER