Söke Ticaret Borsası Başkanı Balçık:

Söke Ticaret Borsası Başkanı Balçık: Çırçır işletmecilerimize çağrıda bulunuyoruz lütfen iplikçiye emanet pamuk göndermeyin


AYDIN (A.A) - Söke Ticaret Borsası Başkanı Bertan Balçık, çırçır fabrikalarını uyararak, iplikçiye emanet pamuk göndermemelerini istedi.
     Balçık, yaptığı yazılı açıklamada, çırçır fabrikalarının iplikçiye emanet pamuk vermesinin pamuk piyasasının durgunlaşmasına, bunun da alıcısız bir piyasanın oluşmasına sebep olacağını belirtti.
     İzmir Ticaret Borsasında hemen hemen her gün pamuk işlemi olduğunu, bunun da sevindirici bir durum olduğunu ifade eden Balçık, şunları kaydetti:
     Demek ki, piyasada bir miktar da olsa pamuğa talep var. İşte tam bu noktada çırçır işletmecilerimize çağrıda bulunuyoruz. Lütfen iplikçiye emanet pamuk göndermeyin. Eğer böyle bir şey yaparsak piyasanın yeniden durgunlaşmasına sebep olabiliriz. Bu da geçen yıl olduğu gibi alıcısız bir piyasanın oluşmasına sebep olacaktır.
     Balçık, Ege Tarım Ürünleri Lisanlı Depoculuk AŞnin (ELİDAŞ) hayata geçmesine çok kısa bir süre kaldığını da ifade ederek, depolamanın lisanslı depo ile sağlanmasını istedi.
    
     Muhabir: Muzaffer Yavaşoğlu / Suat Deniz / Senem Yazıcı
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Söke Ticaret Borsası Başkanı Balçık: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER