SODES ürünleri sergide

SODES ürünleri sergide -Darende ilçesine bağlı Balaban beldesinde, yöresel kıyafet hazırlama teknikleri üzerine eğitim alan kadınların el emeklerinden oluşan sergi açıldı


MALATYA (A.A) - Darende Kaymakamlığı tarafından Balaban beldesinde, SODES kapsamında açılan Darende Tasarım ve Sanat Atölyesi projesi sonucu elde edilen ürünlerden oluşan sergi açıldı.
     Kalkınma Bakanlığı ve Malatya Valiliğinin desteklediği proje kapsamında Balaban Belediyesinin tahsis ettiği sahada yöresel kıyafet hazırlama teknikleri üzerine eğitim alan 40 kursiyer, yaptıkları el emeği ürünleri sergiledi.
     Sergiyi gezen Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, yaptığı açıklamada, kursların kazandırdığı becerinin kişisel faydasının yanı sıra ekonomiye de katkı sunacağını söyledi.
     Devletin imkanlarını kullanarak yöre insanının daha da gelişmesini amaçladıklarını ifade eden Aktaş, Umuyorum bu kurslar sonunda her biriniz el becerisi kazanmış birer birey olarak topluma faydalı olacaksınız. Kaymakamlık olarak yaptığımız projemiz sonunda açtığımız bu kursla kadınlar el becerilerini geliştirerek, birer meslek sahibi olarak aile bütçelerine katkı da sağlayacaktır dedi.
     Televizyonlarda yayınlanan tarihi dizilerde kullanılan kıyafetlerin de böyle kurslarda yapıldığını anımsatan Aktaş, projenin çok yönlü ve sürekli faydalar sağlayabileceğini kaydetti.
     Darende Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Ali Önal da 376 saat süreli açılan kurslara usta öğretici desteğinde bulunduklarını ve amaçlarının yöre kadınlarının el becerilerini geliştirmek olduğunu kaydetti.
     Etkinliğe Balaban Belediye Başkanı Mehmet Kılıçer, Darende Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, resmi kurum müdürleri ile kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Ensar Özdemir / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber SODES ürünleri sergide Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER