SODES Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı yapıldı

SODES Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı yapıldı


SİVAS (A.A) - Sivasta, Sosyal Destek Programı (SODES) Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.
     İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Kalkınma Bakanlığınca desteklenen SODES kapsamına Sivasın da alındığını belirtti.
     Türkiyede yaklaşık 30 ilin SODES kapsamına alındığını kaydeden Kemelek, bu programın, hem bölgeler arası kalkınmışlığı dengelemek hem de daha dezavantajlı toplumların kalkınmasını sağlamak amacıyla yürütüldüğünü söyledi.
     SODESe ayrılan kaynağın yüzde 25lik kısmının sivil toplum kuruluşları tarafından yürütülen projelere aktarılması gerektiğini ifade eden Kemelek, "Sivasta 100 dernek ve vakfa bu konuda eğitim veriyoruz. SODES kapsamında, dezavantajlı grupların ekonomik, sosyal ve kültürel alanda kalkınmalarına yönelik projeler yürüteceğiz. Bunların içerisinde istihdam olabilir, eğitimlerine takviye imkanı bulabiliriz" dedi.
     Valilik binasında SODES Proje Ofisi kurduklarını belirten Kemelek, sunulan projelerin ilk önce burada değerlendirilip Kalkınma Bakanlığına gönderileceğini, bakanlığın kabulünden sonra da yürürlüğe gireceğini kaydetti.
     Sivas Valiliği İl Planlama Uzmanı Murat Birinci ise SODES programları hakkında bilgi verdi. Birinci, SODESin istihdam, sosyal bütünleşme, kültür, sanat ve spor alanlarında, yerel düzeyde hazırlanan ve uygulanan projelerden oluşan, insan odaklı bir program olduğunu belirtti.
     Programın, il düzeyinde valiliklerin koordinasyonunda yürütüldüğünü ve uygulama sürecinde yerel aktörlerin geniş bir biçimde yetkilendirildiğini dile getiren Birinci, "SODES projeleriyle istihdam edilebilirliğin artırılması, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılmalarının sağlanması, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler yoluyla bölgedeki çocuk, genç ve kadınların kendilerini daha iyi ifade etmelerine katkı verilmesi hedeflenmektedir" diye konuştu.
     Toplantıya, Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, kaymakamlar, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber SODES Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER