SODES eğitim ve bilgilendirme toplantısı

SODES eğitim ve bilgilendirme toplantısı


HATAY (A.A) - Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından, meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik 2013 yılı Sosyal Destek Programı (SODES) eğitim ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     DOĞAKA Genel Sekreteri Vekili Onur Yıldız, Hatay Gazeteciler Cemiyetinde (HGC) gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmasında, SODES kapsamında uygun proje başvurularının sunulması amacıyla bilgilendirme yaptıklarını söyledi.
     Programın geçen yıl Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinde DOĞAKA tarafından pilot olarak yürütüldüğünü ifade eden Yıldız, SODESin istihdam, sosyal bütünleşme, işsizlik gibi sorunların ortaya çıkardığı ihtiyaçlara kısa sürede karşılık vermeyi hedefleyen, insan odaklı bir program olduğunu belirtti.
     Yıldız, program kapsamında toplamda 12 milyon 800 bin lira bütçe ayrıldığını, bunun 5 milyon lirasının Hatay için olduğunu ifade etti.
     Proje başına destek tutarının asgari 60 bin, azami 600 bin olduğunu belirten Yıldız, projenin uygulama süresinin en fazla 12 ay olacağını bildirdi.
     Nisan ayında başlayan başvuruların, 3 Mayıs tarihinde son bulacağını ifade eden Yıldız, başvuru sahiplerinin kamu kurum ve kuruluşları yerel birimleri, il ve ilçe özel idareleri, belediyeler, mahalli idare birlikleri, köylere hizmet götürme birlikleri, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarından oluşabileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Lale Köklü
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber SODES eğitim ve bilgilendirme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER