Sivil Toplum Destekli Polislik Uygulamaları Projesi

Sivil Toplum Destekli Polislik Uygulamaları Projesi -Proje kapsamında Almanyanın Duisburg kentinde eğitim alan 17si polis 21 kişiye katılım belgeleri verildi


ISPARTA (A.A) - Sivil Toplum Destekli Polislik Uygulamaları Projesi kapsamında Almanyanın Duisburg kentinde eğitim alan 17si polis memuru 21 kişiye katılım belgeleri verildi.
     Isparta Polisevinde düzenlenen törene Isparta Emniyet Müdürü Mehmet Or ve emniyet müdür yardımcıları ile polisler katıldı.
     Or, programda yaptığı konuşmada Hayatboyu Öğrenme Programı kapsamında 7 ila 20 Ekim tarihleri arasında Isparta Emniyet Müdürlüğü, Isparta Barosu, Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü, Sivil Toplum Araştırma ve Geliştirme Derneği, Network ve Duisburg polisi ortaklığı sonucu uygulanan projeye 17si polis 21 kişinin katıldığını söyledi.
     Proje kapsamında Duisburg kentine giden katılımcıların, kentte toplum destekli polislik kapsamında bilgi edindiğini ifade eden Or, proje kapsamında katılımcı profilinin sosyal sorumluluk projelerinde daha çok yer alabilme yetilerinin, motivasyonlarının arttırılması, ihtiyaç sahibi insanlara daha hızlı ulaşabilmelerinin sağlanması, çevreye daha duyarlı olma bilincinin toplumda yer edinmesini sağlama becerilerinin geliştirilmesinin amaçlandığını aktardı.
    
     -Türk polisi suçları aydınlatmada daha başarılı-
    
     Emniyet teşkilatının Türkiyede kendini yenileyen kurumların başında geldiğini ifade eden Or, dünyanın bir çok yerinden gelen polislerin, Türkiyede eğitim aldığını kaydetti.
     Or, suçları aydınlatmada Türkiyenin bir çok Avrupa ülkesinden daha ileri düzeyde olduğunu sözlerine ekledi.
     Konuşmanın ardından Or, 17si polis 21 kişiye proje katılım belgesi verdi.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Sivil Toplum Destekli Polislik Uygulamaları Projesi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER