Sivasspor, Orduspor maçı hazırlıklarını tamamladı

Sivasspor, Orduspor maçı hazırlıklarını tamamladı -Kulüp başkanı Otyakmaz: -Çok önemli ve stratejik bir karşılaşma olacak -Teknik direktör Çalımbay: -Orduspor maçını kazanmak için taraftarımızın da desteğiyle ne gerekiyors


SİVAS (A.A) - Sivasspor, Spor Toto Süper Ligde yarın Orduspor ile sahasında yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı.
     Teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde kulüp tesislerinde yapılan antrenman, koşu ve ısınma hareketleriyle başladı. İdman, 5e 2 top kapma ve çift kale maçla sona erdi. Milan Cerny ve Murat Akça sakatlıkları nedeniyle antrenmanda yer almadı.
    
     -Mecnun Otyakmazın görüşleri-
    
     Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Orduspor maçının, kalan 8 maçlık periyodun en önemli karşılaşması olduğunu belirtti. Sivassporun ligdeki durumunun pek iç açıcı olmadığını söyleyen Otyakmaz, şunları kaydetti:
     Ziraat Türkiye Kupasında son dörde kalmanın başarısını yaşarken, demek ki diğer tarafta ligi biraz ihmal ettik. 32 puanla düşme potasına yakın bir konumda duruyoruz, rakibimiz Ordusporun da 29 puanı var. Çok önemli ve stratejik bir karşılaşma olacak. İç saha avantajını ve seyirci desteğini hesaba katarak, takımın oyunundan da memnun olduğumu söyleyebilirim, bütün bunlar bir araya geldiğinde maçı kazanacak güçte olduğumuzu görüyoruz. İnşallah, futbol şansı da bizim yanımızda olur ve arzu etiğimiz sonucu alırız.
    
     -Ziya Erdalın cezasının ertelenmemesi-
    
     Akhisar Belediyespor maçında kırmızı kart gören Ziya Erdalın aldığı bir maçlık cezanın ertelenmemesinin sorulması üzerine Otyakmaz, kırmızı kart gören futbolcunun bir sonraki karşılaşmada oynamayacağını bütün dünyanın bildiğini dile getirdi.
     Geçtiğimiz sezon başlayan ve bu sezona sarkan bir erteleme muammasının sürekli ortada olduğunu belirten Otyakmaz, şu ifadeleri kullandı:
     Bakıyoruz, bazı futbolcular cezasını çekmeden bir sonraki karşılaşmada oynayabiliyor. Böyle bir imkan varsa, Sivassporda efendilikte ve çalışkanlıkta en parlak futbolculardan birisi olan Ziyanın da bu erteleme hakkını elde edebileceğini düşünüyorduk ama maalesef olmadı. Aynı statüdeki bir başka futbolcunun iki maçından bir tanesini iptal edip bir tanesinin erteleme yoluna gidilmesi dikkat çekici bir olumsuzluk bence. Böyle bir uygulama olmasaydı, doğru veya yanlış kırmızı kart görmüş bir futbolcunun bir sonraki maçta oynamayacağını hepimiz kabul edebilirdik. Ama bakıyoruz bazıları oynuyor bazıları oynamıyor. Burada bir adaletsizlik ve terslik var.
    
     -Rıza Çalımbayın görüşleri-
    
     Teknik direktör Rıza Çalımbay ise Orduspor maçının final maçı olduğunu vurgulayarak, Telafisi olmayan maçlar oynayacağız. Orduspor maçını da iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor, o güce de sahibiz. Arkadaşlarımız kapasitelerinin biraz üzerinde oynasalar, sorun yaşamayız dedi.
     Takımının iyi oynadığını ancak şanssızlıklar yaşadıklarını ifade eden Çalımbay, Biz bunu telefi edecek güçte bir takımız. Kupa ve ligde çok iyi bir yere gelme şansımız çok, hepsini inşallah değerlendiririz. Orduspor maçını kazanmak için taraftarımızın da desteğiyle ne gerekiyorsa yapacağız diye konuştu.
     Futbolcular Erman Kılıç ve Aatif Chehechoue de Orduspor maçını kazanmak istediklerini dile getirdi.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Sivasspor, Orduspor maçı hazırlıklarını tamamladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER