Sivas PMYOda mezuniyet töreni

Sivas PMYOda mezuniyet töreni -Törende, 294 polis adayına diplomaları verildi (Fotoğraflı - Görüntülü)


SİVAS (A.A) - Sivas Polis Meslek Yüksekokulundan (PMYO) mezun olan 294 polis adayı, törenle diplomalarını aldı.
     Vali Vekili Veysel Çiftçi, PMYOda düzenlenen diploma töreninde, Türk Polis Teşkilatının son yıllarda gerek nitelik, gerekse nicelik olarak önemli değişmeler yaşadığını belirtti.
     Üniversite mezunlarının 6 aylık temel eğitimin ardından polislik mesleğine kazandırıldığını ifade eden Çiftçi, Polis teşkilatımızdaki üniversite mezunu polislerin oranı yüzde 30lara ulaşmış durumda. Güvenlik ve asayişin sağlanmasında büyük görevler üstlenen emniyet teşkilatı, modern çağın üstün vasıflı polisleri olarak sizlerin katılımıyla daha da güçlenecektir. Polis teşkilatı, disiplini, başarısı, fedakarlığı ve insan haklarına saygısı ile milletimizin takdirini kazanmış ve göz bebeği olmuş kurumlarımızdan biridir dedi.
     Polis teşkilatının ülkede emniyet ve asayiş hizmetlerini başarıyla sürdürdüğünü belirten Çiftçi, şunları kaydetti:
     Halkının huzur ve güvenliğini sağlamada önemli bir görevi üstlenen polis teşkilatımızın, kişisel hak ve özgürlüklerin kullanılmasıyla insan haklarının korunmasında da büyük sorumlulukları bulunmaktadır. Sizler görev yapacağınız yerlerde insan hak ve özgürlüklerine sonuna kadar sahip çıkan, hukuksuzluğa geçit vermeyen polisler olacaksınız. Vazifenizin ifasında vatandaşa hizmet asıl gayeniz, hedefiniz olacaktır. Ne pahasına olursa olsun adaletten ayrılmamayı kendimize görev, vazife bileceğiz. Ağır bir sorumluluğun altına girmiş bulunuyorsunuz.
     Emniyet Genel Müdürlüğü Ana Komuta Kontrol Merkezi Dairesi Başkanı Mustafa Şahin ise polis teşkilatında son dönemde eğitim alanında önemli gelişmeler yaşandığını belirterek, Sizler, bu güzide okulda almış olduğunuz mesleki eğitimle bilgi ve deneyimlerinizi en iyi şekilde birleştirerek, teşkilatımızın hizmet kalitesinin artmasında önemli katkılar sağlayacaksınız diye konuştu.
     Sivas PMYO Müdürü Celal Bodur da polislik mesleğinin dünyanın en saygın ve kutsal mesleklerinden biri olduğunu ifade ederek, polis adaylarına başarılar diledi.
     Konuşmaların ardından bazı polis adayları savunma teknikleri gösterisi sundu. Polis adaylarının gösterisinde, Kocaelinin Gölcük ilçesinde bir temizlik işçisi ile kendisini elindeki kemerle taciz eden bir çocuk arasındaki Oğlum bak git diye başlayan diyaloğa da yer verildi.
     Daha sonra okuldan dereceyle mezun olan 10 polis adayı, diplomalarını protokol üyelerinin elinden aldı.
     Okul birincisi Celal Kiycakın mezuniyet kütüğüne isminin yazılı olduğu plaketi çakmasının ardından, polis adayları yemin etti. Keplerini havaya atan polis adayları, mezuniyet sevinçlerini arkadaşları ve aileleriyle paylaştı.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik / Önder Felek
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Sivas PMYOda mezuniyet töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER