Sivas Emniyet Müdürlüğünden vatandaşlara YGS uyarısı

Sivas Emniyet Müdürlüğünden vatandaşlara YGS uyarısı


SİVAS (A.A) - Sivas Emniyet Müdürlüğü, Yükseköğretime Geçiş Sınavının (YGS) hafta sonu yapılacağını hatırlatarak, vatandaşları sınav yapılacak okul çevrelerinde gürültü yapmamaları konusunda uyardı.
     Sivas Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, YGSye girecek adayların sınav giriş belgesi ve nüfus cüzdanlarını yanlarında bulundurmaları istenildi.
     Gençlerin stresten uzak, gürültüsüz bir ortamda sınava girmelerinin başarıları açısından hayati önem arz ettiği belirtilen açıklamada, Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin, kazandıkları bilgilerini en iyi şekilde değerlendirebilmeleri, zihinlerinin yorulmaması, doğru düşünebilmeleri ve soruları daha rahat çözebilmeleri için sessiz, sakin ve gürültüsüz ortama ihtiyaç duymaktadırlar ifadelerine yer verildi.
     Açıklamada, YGSnin 24 Mart Pazar günü saat 10.00da başlayacağı, vatandaşlardan sınav süresince okulların çevresinde öğrencilerin dikkatini dağıtacak, huzur ve sükununu ile beden ve ruh sağlığının bozulmasına neden olacak, davul zurna ve müzik çalmamaları istenildi.
     Belediye veya özel firma araçlarının sınav yapılan okulların çevresinde çalışmamaları, inşaat çalışmalarına sınav saatlerinde ara verilmesi, trafikte seyir halinde olan araçların sınav merkezlerinin yakınına park ederek trafik sıkışıklığına yol açmamaları ve korna çalmamaları istenilen açıklamada, bu konuda vatandaşlardan duyarlılık beklenildiği vurgulandı.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Sivas Emniyet Müdürlüğünden vatandaşlara YGS uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER