Sivastan Filipinlere un ihraç edilecek

Sivastan Filipinlere un ihraç edilecek -Kentte faaliyet gösteren bir firma, Güneydoğu Asya ülkesi Filipinlere un ihraç etmeyi planlıyor -Firma yöneticisi Sonkur: -Filipinlerin un ihtiyacını inşallah biz karşılayacağız


SİVAS (A.A) - Seyit Ahmet Eksik - Sivasta faaliyet gösteren bir firma, Güneydoğu Asya ülkesi Filipinlere un ihraç etmeyi planlıyor.
     Sivas-Ankara kara yolunun 16. kilometresindeki 40 dönümlük arazi üzerinde faaliyet gösteren firmanın yönetim kurulu üyesi Gazi Sonkur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ticaret hayatına 1994 yılında 3 ortak olarak buğday pazarında zahirecilikle başladıklarını belirtti.
     Kurulduklarında 4 işçilerinin olduğunu dile getiren Sonkur, Şimdi 35 işçi istihdam etmekteyiz, 35 aileye ekmek sağlamaktayız. Bu bizim için iyi bir rakam dedi.
     Kentte hizmet veren bir un fabrikasını 2009 yılında satın aldıklarını belirten Sonkur, farklı isimler altında un sektöründe büyüdüklerini ifade etti. 40 dönüm arazi üzerine kurulu fabrikalarının 7 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu anlatan Sonkur, şunları kaydetti:
     Fabrikayı ilk aldığımızda 130 ton günlük kapasitedeydi, şu anda 300 tona yakın bir kapasitemiz var. Üretimimizin hepsini Türkiyede pazarlamıyoruz. Senegal, Gana, Irak gibi ülkelere ihracatımız oluyor. Endonezya ve Filipinlerde görüşmelerimizi yaptık. İhracat zamanımızı bekliyoruz. Şu anda da Filipinler revaçta. Filipinlere inşallah aylık 100 konteyner ihracat yapmayı planlıyoruz. İnşallah bundan sonra Filipinler unu bizden alacak. Filipinlerin un ihtiyacını inşallah biz karşılayacağız. Bir yönüyle de Filipinleri biz doyuracağız.
     Daha önce Iraka da ihracat yaptıklarını ancak bu ülkedeki karışıklıklardan dolayı bunu durdurduklarını aktaran Sonkur, üretimlerinin yüzde 80ini ihracat, yüzde 20sini ise iç piyasaya sunmayı düşündüklerini anlattı.
     Sonkur, Sıkıntılı bir sektör ama bunu ihracatla aşmanın yollarını arıyoruz. İnşallah bu planlarımız tutar. Endonezya, Senegal, Gananın yanı sıra Filipinlerin de un ihtiyacını Sivasın potansiyeli ölçüsünde karşılamaya çalışacağız diye konuştu.
    
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Sivastan Filipinlere un ihraç edilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER