Sivasta tarım ve hayvancılığın sorunları görüşüldü

Sivasta tarım ve hayvancılığın sorunları görüşüldü


SİVAS (A.A) - Sivasta tarım ve hayvancılığın sorunları ve çözüm önerileri konulu toplantı gerçekleştirildi.
     İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kütüphanesindeki toplantıya Milli Savunma Bakanlığı Müşaviri ve eski İl Tarım Müdürü Mehmet Beykaya, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan, Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu ve birlik başkanları katıldı.
     Toplantıda konuşan Beykaya, Sivasın bir tarım şehri olduğunu belirterek, "Sivasın geleceği için de insanlığın geleceği için de tarım çok önemli. Bilgisayarsız yaşarız, otomobilsiz yaşayabiliriz ama ekmeksiz, tarımsız yaşayamayız. Burada Sivasın tarımsal gelişiminin önünün açılması için hareket ederek sonuca ulaşmaya çalışacağız" diye konuştu.
     İhsan Aslan ise müdürlüğün faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgi verdi. Aslan, köyden kente göç, çiftçilerin tarım ve hayvancılığa karşı bilinç düzeyinin düşüklüğü, tarıma elverişli arazilerin amacına uygun kullanılmaması ve tarıma uygun ancak kullanılmayan topraklar nedeniyle il genelinde nadas alanlarıyla birlikte 642 bin hektar arazinin her yıl tarımsal faaliyette kullanılamadığını söyledi.
     Konuşmaların ardından, birlik başkanlarıyla Sivas tarımı ve hayvancılığının sorunları ve çözüm önerileri görüşüldü.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Sivasta tarım ve hayvancılığın sorunları görüşüldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER