Sivasta Girişimcilik ve rekabet semineri

Sivasta Girişimcilik ve rekabet semineri


SİVAS (A.A) - Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) ve ABİGEM işbirliğiyle Girişimcilik ve rekabet semineri düzenlendi.
     SESOB Toplantı Salonunda düzenlenen seminerde ABİGEM Uluslararası Kısa Dönem Uzmanı Carlo Penco, katılımcıları girişimciliğin ulusal kalkınma açısından önemi, şirketlerin rekabet değerlendirmesi ve rekabetçi bir piyasada başarılı olmak konularında bilgilendirdi.
     Penco, rekabetçilik nedir-, ana etkenleri nelerdir-, rekabetçilik nasıl işler-, rekabetçiğilin avantajları, rekabetçilik ile avantaj elde etme, değer zincirleri, tedarik zinciri yaklaşımı ile rekabetçiliğin artırılması konularında bilgi vererek, girişimcilere ve KOBİlere destek olmaya çalıştıklarını söyledi.
     SESOB Başkan Vekili Ali Kılıç ise girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla bu tür eğitimlere büyük önem verdiklerini kaydetti.
     ABİGEMin kuruluş amaçları hakkında bilgi veren ABİGEM Sivas Direktörü Ertan Uzay da bölgedeki KOBİlerin potansiyellerini geliştirmelerine ve rekabet güçlerini artırmalarına yardımcı olacak profesyonel danışmanlık ve eğitim hizmeti sunarak, bölgenin ekonomik kalkınmasına destek olmayı amaçladıklarını belirtti.
     Seminer sonunda Kılıç, günün anısına Pencoya isminin yer aldığı kalemlik hediye etti.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Sivasta Girişimcilik ve rekabet semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER