Şırnak Orman ve Su İşleri Müdürlüğünden

Şırnak Orman ve Su İşleri Müdürlüğünden öğrencilere eğitim (Fotoğraflı )


ŞIRNAK (A.A) - Şırnak Orman ve Su İşleri Müdürlüğünce, öğrencilere doğa koruma ve biyolojik çeşitlilik konusunda eğitim verildi.
     Mehmetçik Ortaokulunda düzenlenen eğitimde konuşan Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Orhan Kalay, doğal yapısı, fiziki ve coğrafi konumu sebebiyle Türkiyenin en yüksek biyolojik çeşitliliğe sahip ülkelerden biri olduğunu, ülke genelinde 120 memeli, 413 kuş, 93 sürüngen 18 kurbağa, 276 deniz balığı, 192 tatlı su balığı ve 60-80 bin böcek türünün bulunduğu söyledi.
     Doğal zenginliğin korunması gerektiğini vurgulayan Kalay, Dünyanın ortak mirası olan ve her geçen gün nesilleri tehlike altına giren bitki ve hayvan hayatı kaynaklarını sürdürülebilir kılarak, gelecek kuşaklara aktarmak, Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın yanı sıra tüm sivil toplum kuruluşlarının ortak hedefi olmalıdır. Sahip olduğumuz doğal güzelliklerimizin, biyolojik zenginliğimizin korunmasında, çocuklarımızın bilinçlendirilmesi ve eğitimi son derece önemlidir. Bu kapsamda öğrencilere yönelik eğitimlerimiz sürecek dedi.
    
     Muhabir: Cafer Balık / Sema Kaplan
     Yayıncı: Şengül Oymak
<< Önceki Haber Şırnak Orman ve Su İşleri Müdürlüğünden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER